Ce răspunde Vladimir Putin referitor la utilizarea armelor occidentale împotriva țintelor rusești de către Ucraina
Postat la: 23.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Discursul televizat al lui Vladimir Putin cu privire la utilizarea armelor occidentale împotriva țintelor rusești de către Ucraina și răspunsul Moscovei:
"Aș dori să informez personalul Forțelor Armate ale Federației Ruse, cetățenii țării noastre, prietenii noștri din întreaga lume și pe cei care continuă să nutrească iluzii cu privire la posibilitatea de a provoca o înfrângere strategică Rusiei, despre evenimentele care se desfășoară în prezent în zona operațiunii militare speciale. Concret, după utilizarea armelor de precizie occidentale cu rază lungă de acțiune împotriva teritoriului nostru, continuând escaladarea conflictului din Ucraina provocat de Occident, Statele Unite și aliații lor din NATO și-au anunțat anterior aprobarea pentru utilizarea acestor arme împotriva teritoriului rus. Experții sunt bine conștienți, iar partea rusă a subliniat în repetate rânduri, că utilizarea unor astfel de arme fără implicarea directă a specialiștilor militari din țările care produc aceste sisteme este imposibilă.
Pe 19 noiembrie, șase rachete de atac operațional-tactice de fabricație americană, iar pe 21 noiembrie, în cadrul unui atac combinat cu rachete "Storm Shadow" din Regatul Unit și "HIMARS" din SUA, au fost efectuate atacuri asupra unor obiective militare din Federația Rusă. Această escaladare, provocată de Occident, a făcut ca conflictul regional din Ucraina să capete dimensiuni globale. Sistemul nostru de apărare aeriană a respins aceste atacuri. Ca urmare, obiectivele stabilite de inamic nu au fost atinse. Incendiile care au izbucnit la un depozit de muniții din regiunea Bryansk din cauza căderii resturilor de rachete ATACMS au fost stinse. Nu au existat victime sau pagube semnificative.
În regiunea Kursk a avut loc un atac asupra unuia dintre posturile de comandă ale grupului nostru. Din nefericire, au existat victime, inclusiv persoane ucise și rănite din personalul extern de securitate și de sprijin. Personalul de comandă și operațional nu a fost rănit și continuă să conducă operațiunile forțelor noastre pentru a elimina și expulza unitățile inamice din regiunea Kursk.
Aș dori să subliniez încă o dată că utilizarea unor astfel de arme de către inamic nu va afecta cursul acțiunilor de luptă în zona de operații militare speciale. Forțele noastre avansează cu succes de-a lungul întregii linii a frontului. Toate obiectivele pe care le-am stabilit vor fi atinse.
Ca răspuns la utilizarea armelor cu rază lungă de acțiune americane și britanice, pe 21 noiembrie 2024 forțele armate ruse au lansat o lovitură combinată asupra uneia dintre instalațiile industriei de apărare din Ucraina. Printre operațiuni, am efectuat, de asemenea, un test al unuia dintre cele mai noi sisteme de rachete cu rază medie de acțiune ale Rusiei în condiții de luptă, în special o rachetă balistică cu capacități hipersonice non-nucleare. Echipajele noastre de rachete au numit-o „Oreshnik".
Testele au fost reușite, iar ținta lansării a fost atinsă. În orașul ucrainean Dnipro, a fost lovit unul dintre cele mai mari și mai cunoscute complexe industriale din era sovietică, care continuă să producă tehnologie pentru rachete și alte arme. Dezvoltarea de rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune face parte din răspunsul nostru la planurile SUA de a produce și desfășura astfel de rachete în Europa și în regiunea Asia-Pacific. Credem că Statele Unite au făcut o greșeală în 2019, când s-au retras unilateral din Tratatul privind forțele nucleare cu rază intermediară de acțiune sub un pretext, dezmembrând efectiv sistemul care a împiedicat proliferarea unor astfel de rachete. În prezent, SUA nu numai că produc acest tip de echipamente, dar, după cum putem vedea, au testat și desfășurarea sistemelor lor prospective de rachete în diferite regiuni ale lumii, inclusiv în Europa. În plus, în timpul exercițiilor, SUA și-au antrenat forțele în utilizarea unor astfel de arme.
Aș dori să reamintesc faptul că Rusia s-a angajat în mod voluntar, unilateral, să se abțină de la desfășurarea de rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune până când SUA va amplasaastfel de arme în orice regiune a lumii.
Încă o dată, subliniez că testele sistemului de rachete "Oreshnik" în condiții de luptă sunt efectuate ca răspuns la acțiunile agresive ale NATO față de Rusia. Problema desfășurării în continuare a rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune va fi decisă pe baza acțiunilor SUA și ale aliaților săi.
Țintele pentru testarea viitoare a celor mai noi sisteme de rachete ale noastre vor fi stabilite de noi, pe baza amenințărilor la adresa securității Federației Ruse.
Ne considerăm îndreptățiți să folosim armele noastre împotriva țintelor militare ale acelor țări care permit utilizarea armelor lor împotriva țintelor rusești. În caz de escaladare, vom răspunde decisiv și în aceeași măsură. Sfătuiesc elitele conducătoare ale acelor țări care intenționează să își folosească forțele militare împotriva Rusiei să ia serios în considerare acest lucru.
Desigur, în cazul în care va fi necesar să lovim ținte din Ucraina ca răspuns, vom avertiza civilii și vom cere cetățenilor statelor prietene din acele regiuni să evacueze zonele periculoase. O vom face din motive umanitare, transparent și public, fără a ne îngrijora de eventuale represalii din partea inamicului, care va fi, de asemenea, informat.
De ce fără griji? Pentru că în prezent nu există mijloace de a contracara astfel de arme. Aceste rachete lovesc țintele cu viteze de până la 10 Mach, sau 2,5-3 kilometri pe secundă. Sistemele de apărare aeriană existente în întreaga lume, inclusiv cele dezvoltate de SUA în Europa, nu sunt capabile să intercepteze astfel de rachete. Aceasta este o certitudine.
Încă o dată, subliniez că nu Rusia, ci Statele Unite au distrus sistemul internațional de securitate. Agățându-se de hegemonia sa, împinge lumea către un conflict global. Noi am preferat întotdeauna și suntem pregătiți în continuare să rezolvăm toate disputele prin mijloace pașnice. Dar suntem, de asemenea, pregătiți pentru orice evoluție. Întotdeauna va exista un răspuns."
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
A murit Gabriel Cotabiță in urma unui accident vascular cerebral
Cunoscutul cântăreț Gabriel Cotabiță a murit în urma unui accident vascular, la doar 69 de ani. Acesta era internat în spital.
-
Zi neagră în lumea muzicală: Marius Bațu, fost membru al legendarei formații Pasărea Colibri, s-a stins din viață
Marius Bațu, unul dintre cei mai iubiti și respectați cântăreți de muzică folk din România, a murit vineri seara, la vârsta de 65 de ani.
-
Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
Angela Merkel, care, în noile sale memorii, îşi exprimă temerile cu privire la ordinea democratică occidentală cu Donald Trump ca preşedinte al SUA, şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea profundă cu privire la rolul exagerat pe care îl va juca Elon Musk în administraţia lui Trump.
-
Ce răspunde Vladimir Putin referitor la utilizarea armelor occidentale împotriva țintelor rusești de către Ucraina
Discursul televizat al lui Vladimir Putin cu privire la utilizarea armelor occidentale împotriva țintelor rusești de către Ucraina și răspunsul Moscovei:
-
Varșovia - 12 minute. Londra - 20 de minute. Presa de stat rusă anunță cât face noua rachetă până în marile capitale europene
Rusia continuă amenințările pentru țările care susțin Ucraina. Televiziunea de stat RT (fosta Russia Today) a prezentat o hartă cu cât durează zborul noii rachete Oreșnik (Alun) până în mari capitale europene. Sunt vizate state care susțin puternic Kievul.
-
Conferința pentru mediu s-a blocat la bani. Țările bogate nu mai vor să plătească pentru națiunile mici, sărace sau în curs de dezvoltare
Negocieri între aproape 200 de ţări continuă în prelungire, sâmbătă, la Conferinţa ONU privind modificările climatice, la Baku, după ce ţările în curs de dezvoltare au respins o primă ofertă a unui angajament financiar a ţărilor bogate.
-
Reacția furioasă a lui Biden: Mandatele de arestare emise de CPI sunt "scandaloase"!
Joe Biden, președintele Statelor Unite, a descris ca „scandaloase" mandatele de arestare emise de Curtea Penală Internațională (CPI) pentru premierul și ministrul apărării din Israel, conform unui comunicat al Casei Albe.
-
Donald Trump, Viktor Orban și Marcel Ciolacu au avut o convorbire telefonică
Președintele ales al SUA, Donald Trump, premierul maghiar Viktor Orban și premierul român Marcel Ciolacu au purtat, vineri, o convorbire telefonică de aproximativ 30 de minute.
-
Greenpeace câștigă procesul împotriva mega proiectului Neptun Deep: Pericol major în Marea Neagră
Greenpeace România a câștigat primul proces în legătură cu proiectul Neptun Deep. Tribunalul București obligă Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Institutul Grigore Antipa să comunice studiile de ecotoxicitate care au stat la baza elaborării Raportului Integrat de Mediu pentru proiectul Neptun Deep.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Trump pregătește o decizie care va genera un seism la nivel mondial: O va face, imediat după preluarea mandatului
- 2.Negocieri secrete între Ucraina și Rusia, dezvăluite în presa Germană. La ce nu vrea să renunțe Kievul
- 3.Se pregătește o rebeliune în cadrul Pentagonului. Planuri anti-Trump printre generalii de top americani
- 4.Republicanii vor interzice masturbarea dacă vor câștiga alegerile! Este noua reclama electorală lansată de democrați VIDEO
- 5.Planul lui Trump de pace în Ucraina: Zonă demilitarizată și oprirea Kievului de a adera la NATO timp de cel puțin 20 de ani
- 6.Cine este strategul din umbră al lui Donald Trump? Se spune că este cel mai tare consultant din America. Are 67 de ani.
- 7.Momentul când Donald Trump a decis să intre în politică. Barack Obama a declanșat totul, din cauza unor glume proaste
- 8.Donald Trump a avut primul discurs ca președinte ales la scurt timp după victoria in fata Kamalei Harris: "Voi opri războaiele!"
- 9.De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
- 10.Casa Albă vrea sa credem motivul absurd pentru care SUA au dat undă verde rachetelor ATACMS înainte ca Donald Trump să-și preia mandatul
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu