Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce caută Peloși la Erevan și dependența Armeniei de Rusia și Iran în scandalul gazelor!

Postat la: 20.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe 18 septembrie, la Erevan, președintele Camerei SUA, Nancy Pelosi, a declarat că luptele la graniță care au început pe 13 septembrie „au fost inițiate de azeri și trebuie să fie recunoscut acest lucru".

Potrivit acesteia, Armenia a fost dezamăgită de reacția Rusiei la aceste ciocniri. „Este interesant că au fost dezamăgiți că au primit cercetători [CSTO] și nu protecție față de această relație și vom vedea ce se întâmplă în continuare", a spus ea, potrivit Reuters. Agenția de presă a menționat că, spre deosebire de Pelosi, Departamentul de Stat al SUA a îndemnat părțile să ajungă la o rezoluție pașnică și nu a învinuit pe nimeni pentru declanșarea conflictului.

În viitorul apropiat, SUA nu vor putea înlocui Rusia ca partener al Armeniei în sfera securității, potrivit șefului secției Caucaz a Centrului de Studii post-sovietice de la IMEMO, Vadim Mukhanov. Potrivit acestuia, este evident că administrația Biden vrea să se apropie de guvernul lui Nikol Pashinyan, mai ales că Washingtonul are deja o experiență pozitivă în Caucaz cu Georgia.

Cu toate acestea, potrivit expertului, situația cu Armenia este diferită, deoarece relațiile bune cu vecinii săi sunt vitale pentru Erevan și încă rămâne pe linia de plutire datorită legăturilor strânse cu Rusia și Iran. De asemenea, Mukhanov consideră că, în ciuda influenței diasporei armene asupra politicii interne și externe a SUA, orice introducere de sancțiuni împotriva Azerbaidjanului este, de asemenea, puțin probabilă, deoarece interacționează strâns cu Turcia, care joacă un rol semnificativ în NATO, așa că poziția SUA va fi probabil limitat la avertismente formale.

Directorul Institutului Caucaz din Erevan, Alexander Iskandaryan, este de acord, adăugând că Azerbaidjanul „este valoros pentru Europa și SUA ca exportator de petrol și gaze". Potrivit acestuia, în zilele noastre siguranța fizică a Nagorno-Karabah este asigurată de forțele de menținere a păcii ruși și, deși situația actuală nu este ideală, este greu de imaginat că cineva le poate înlocui, a concluzionat expertul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE