Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cazul „spionajului economic": Austria și Rusia își expulzează reciproc diplomați

Postat la: 25.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Austria a anunțat expulzarea unui diplomat rus acuzat că ar fi implicat în spionaj economic. Rusia a reacționat și a anunțat, la rându-i, că un diplomat de la Ambasada Austriei la Moscova a fost declarat persona non grata.

Ministerul austriac de Externe a declarat că un diplomat de la Ambasada Rusiei la Viena a primit ordin să plece din cauza unui comportament care nu este compatibil cu Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice.

Ministerul nu a oferit detalii suplimentare, dar cotidianul austriac Kronen Zeitung a relatat că diplomatul rus a spionat cu ajutorul unui cetățean austriac la o companie de tehnologie de ani buni.

Ambasada Rusiei la Viena a scris pe site-ul său că este „consternată de decizia nefondată a autorităților austriece, care dăunează relațiilor constructive ruso-austriece".

Ministerul rus de Externe a anunțat ulterior expulzarea unui diplomat austriac, spunând că decizia se bazează pe „principiul reciprocității".

În 2018, Austria a refuzat să se alăture majorității țărilor UE care i-au expulzat pe trimișii ruși pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale din Marea Britanie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE