Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bulgaria suspendă starea de urgenţă, dar unele restricţii antiepidemice sunt menţinute

Postat la: 13.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Starea de urgenţă instituită din cauza epidemiei de coronavirus se va încheia în Bulgaria miercuri, dar unele măsuri restrictive vor fi menţinute, a decis marţi Parlamentul de la Sofia, potrivit agenţiei Reuters.

Conform proiectului aprobat de Parlament, Ministerul Sănătăţii are dreptul de a plasa în carantină persoanele infectate şi de a-i sancţiona pe cei ce nu respectă izolarea. Bulgaria a instituit starea de urgenţă pe 13 martie, în contextul epidemiei de coronavirus. După expirarea stării de urgenţă, Guvernul de la Sofia va redeschide gradual cinematografele, muzeele şi alte centre recreative, dar vor fi respectate în continuare măsurile de distanţare socială. Vor fi redeschise şi restaurantele şi terasele în aer liber, precum şi pensiunile şi hotelurile mici.

Parlamentul de la Sofia a aprobat şi stimulente pentru turism, urmând să fie subvenţionate firmele care aduc străini în staţiuni situate pe litoralul bulgar al Mării Negre. În Bulgaria vor fi redeschise hotelurile mici şi pensiunile, iar plajele trebuie să fie pregătite să primească turişti de pe 1 iunie. Pentru a-i convinge să îşi facă vacanţa în ţară, oficialii de la Sofia vor să le ofere bulgarilor vouchere pe care să le poată folosi până la finalul anului 2021.

În ce priveşte turiştii străini, oficialii autorităţile bulgare speră să poată redeschidă ţara pentru aceştia de la 1 iulie. Sunt discutate mai multe variante, printre care, cea în care să fie primiţi turişti din statele vecine şi doar dacă în statul respectiv epidemia este ţinută sub control. Pentru a-i încuraja pe oameni să călătorească, 47% dintre hotelierii bulgari spun că vor reduce preţurile.

Bulgaria a fost una dintre primele ţări din Europa care au impus restricţii asupra circulaţiei persoanelor, pentru a reduce riscul propagării noului coronavirus. Cu toate acestea, de Paşte, bisericile din Bulgaria au rămas deschise.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE