ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Britanicii vaccinați fac Covid a doua sau chiar a treia oară: reinfectările o să devină din ce în ce mai frecvente pe măsură ce imunitatea data de vaccin scade!

Postat la: 20.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe măsură ce infecțiile cu Covid-19 cresc în Anglia, o tara cu acoperire vaccinala completa de peste 80%, oamenii raportează din ce în ce mai mult că au luat Sars-CoV-2 pentru a doua sau chiar a treia oară, informează The Guardian.

O nouă analiză a sugerat că in mod normal persoanele nevaccinate ar trebui să se aștepte să fie reinfectate cu Covid-19 la fiecare 16 luni, în medie. Numai ca in Marea Britanie si cei vaccinati se reinfecteaza destul de des. Odată cu apropierea iernii, oamenii de știință avertizează că astfel de reinfectări ar putea spori povara autorităților, unii cerând extinderea programului de vaccinare la toți elevii, inclusiv două doze pentru adolescenți. "Dacă aveți o prevalență la nivel înalt și o expunere frecventă la virus, așa cum aveți în școli, veți vedea din ce în ce mai mulți oameni care se reinfectează, în ciuda vaccinării duble", a spus Stephen Griffin, profesor asociat de virologie la Universitatea din Leeds.

Știm acum că imunitatea naturală la Sars-CoV-2 începe să scadă în timp. Un studiu danez a sugerat că persoanele sub 65 de ani au avut o protecție de aproximativ 80% timp de cel puțin șase luni, în timp ce persoanele peste 65 de ani au avut doar 47% protecție. Apariția variantei Delta a complicat și mai mult situația. "Cu siguranță că lucrătorii din domeniul sănătății pe care i-am studiat există mulți oameni care au avut un nivel moderat de anticorpi care au fost, în unele cazuri, infectați anterior și au fost vaccinați cu doză dublă, care au suferit infecții simptomatice", a spus Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College London.

Datele oficiale publicate la 6 octombrie spun că dintre 20.262 de britanici care au dat testul pozitiv pentru Covid-19 între iulie 2020 și septembrie 2021, au existat 296 de reinfecții - definite ca un nou test pozitiv la 120 de zile sau mai mult după un prim test inițial pozitiv - cu timp mediu de 203 zile între testele pozitive. Cu toate acestea, riscul de reinfectare pare să fi fost mai mare din mai 2021, când Delta a devenit variantă predominantă.

Alte date din SUA, unde diferite state au început acum să urmărească și să raporteze ratele de reinfecție, susțin ideea că există un risc substanțial mai mare de reinfecție cu Delta. În Oklahoma, care are o populație de aproximativ 3,9 milioane de locuitori, au fost raportate 5.229 de infecții în septembrie (echivalentul unei rate de reinfecție de 1.152 la 100.000), iar reinfectiile au crescut cu 350% din luna mai. Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) definesc reinfecția ca un caz confirmat de laborator de Covid-19 care apare la 90 de zile sau mai mult după un caz confirmat anterior de laborator.

Dr. Nisreen Alwan, profesor asociat în sănătate publică, la Universitatea din Southampton, a declarat: "Odată cu creșterea nivelului de infecții cu Sars-CoV-2 în Marea Britanie, mulți dintre noi suntem conștienți personal de copii și adulți care s-au reinfectat, uneori după o perioadă relativ scurtă de la prima lor infecție. Încă nu știm prea multe despre factorii de risc pentru reinfecție, dar presupunerea teoretică că odată ce toți tinerii vor primi pandemia va deveni din ce în ce mai puțin probabilă".

Pentru a răspunde la această întrebare, prof. Jeffrey Townsend și colegii de la Școala de Medicină a Universității Yale au analizat datele despre reinfecție și imunologice cunoscute din alte coronavirusuri, inclusiv cele care cauzează Sars, MERS și răceli comune. Combinând acest lucru cu anticorpii și alte date imunologice de la persoanele care s-au recuperat de la Sars-CoV-2, au reușit să modeleze riscul reinfecției cu Covid-19 în timp. Cercetarea, publicată în The Lancet Microbe, a sugerat că reinfecțiile vor deveni din ce în ce mai frecvente pe măsură ce imunitatea a scăzut, în special atunci când numărul de infecții a fost ridicat.

Deși vaccinurile suprimă nivelul infecțiilor, Marea Britanie a raportat luni 49.156 de cazuri de Covid, cea mai mare cifră de la jumătatea lunii iulie. Ratele sunt cele mai ridicate în rândul elevilor de gimnaziu, estimându-se că 8,1% din acest grup ar fi avut Covid-19 în săptămâna care se încheie pe 9 octombrie. „Implicațiile majore sunt că, dacă nu ați fost vaccinat, ar trebui să vă vaccinați și, dacă ați fost infectat, ar trebui să mergeți mai departe și să vă vaccinați oricum, deoarece acest lucru vă va prelungi durata protecției", a spus Jeffrey Townsend.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE