ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Boris Johnson dezvăluie cauza morții Reginei Elisabeta a II-a

Postat la: 03.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul premier britanic Boris Johnson a dezvăluit în premieră cauza morții Reginei Elisabeta a II-a: cancer osos. Publicația tabloidă Daily Mail a făcut cunoscut amănuntul, anunțând că va publica în serial memoriile fostului premier. Acesta a încălcat, cu bună știință, cutuma regală care spune că despre bolile suveranilor nu se comentează public.

În cartea sa de memorii, care va apărea pe rafturile librăriilor, pe 10 octombrie, el rememorează ultimele zile ale celui mai longeviv monarh, la Balmoral în Scoția. Johnson a demisionat oficial cu doar două zile înainte de moartea Elisabetei a II-a, în septembrie 2022. „Știam de un an sau mai mult că are o formă de cancer osos, iar medicii ei erau îngrijorați că în orice moment ar putea intra într-un declin brusc," a scris el într-un fragment din carte.

Relatarea lui Johnson este prima indicație publică a unui fost oficial guvernamental înalt cu privire la care ar fi putut fi cauza morții Reginei. Pe certificatul de deces, ar fi apărut scris „bătrânețe," conform surselor de presă. Johnson nu este primul premier care relatează amănunte din relațiile sale cu celebra regină a Marii Britanii. Au mai făcut-o și Tony Blair, Gordon Brown, David Cameron, dar la un nivel formal, fără detalii vii, ca Johnson. Palatul Buckingham are o politică de a nu comenta cărțile lansate despre familia regală și, ca atare, nu a confirmat sau infirmat afirmațiile lui Johnson. Regina Elisabeta a II-a a murit, în anul 2022, la vârsta de 96 de ani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE