Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bilanț catastrofal pentru forțele aeriene ale Rusiei. Doar în ultima lună au pierdut șase avioane și un elicopter

Postat la: 30.08.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In ultima lună în Federația Rusă s-au produs o serie de accidente aviatice care s-au soldat cu distrugerea a șase avioane și un elicopter, precum și cu pierderea de vieți omenești.

Deja, în mass-media din Rusia, luna august 2021 a fost denumită "luna catastrofelor de aviație". Începând de la sfârșitul lunii iulie și până în prezent, au fost pierdute trei avioane de vânătoare, un bombardier de front, un avion amfibie și un elicopter de transport de tip Mi-8, scrie publicația DefenseRomânia.ro.

"După o tradiție proastă, lunile iulie și august sunt fierbinți din toate punctele de vedere. Anul acesta nu a făcut excepție, în special în ceea ce privește accidentele aeriene", a informat Observatorul militar pe canalul Telegram.

Seria accidentelor a început la sfârșitul lunii iulie, când, pe data de 31, la 50 de kilometri de localitatea Smirnykh din Regiunea Sakhalin, s-a prăbușit un avion de vânătoare de tip Su-35S. Motivul accidentului a fost reprezentat de defectarea unuia dintre motoare. În urma acestuia, nu au fost înregistrate victime, pilotul reușind să se catapulteze.

Pe 11 august, un elicopter Mi-8, cu un grup de turiști la bord, s-a prăbușit în Kamchatka, în rezervația naturală Kronotsky. Elicopterul a căzut într-un lac iar opt persoane și-au pierdut viața. Cauza accidentului a fost reprezentată de ceața densă.

Pe 14 august, în timpul stingerii incendiilor de pădure din Turcia, s-a prăbușit un avion amfibie Be-200 din compunerea Forțelor Navale ale Federației Ruse. Ca urmare a accidentului, și-au perdut viața locotenent colonelul Vladislav Berkutov, locotenent colonelul Vadim Karasev, colonelul Evgheni Kuznetsov, locotenentul major Nikolay Omelchenko și sergentul principal Yuri Chubarov. Avionul s-a prăbușit pe un munte, în timp ce venea la aterizare.

Peste numai trei zile, în Regiunea Moscova, s-a prăbușit un avion de transport Il-112V. Echipajul era format din pilotul de teste clasa I Nikolay Kuimov, pilotul de teste Dmitry Komarov și inginerul de teste de zbor Nikolay Khludeev. Toți aceștia și-au pierdut viața. Motivul incidentului a constat în aprinderea motorului de pe partea dreaptă a aeronavei.

În ziua următoare, pe 18 august, în raionul poligonului Ashuluk din Regiunea Astrakhan, s-a prăbușit un avion de vânătoare MiG-29, care efectua un zbor de antrenament. Pilotul și-a pierdut viața. Cauza incidentului este în curs de stabilire.

Pe 23 august, un alt avion de vânătoare MiG-29 a luat foc pe teritoriul unei unități militare din districtul Narimanov din Regiunea Astrakhan, în timpul unor lucrări de reparații planificate. Avionul a ars complet, dar nu au existat victime. Cauzele incendiului sunt stabilite de o comisie specială de anchetă.

Pe 27 august, un bombardier de front Su-24, care se deplasa către o întreprindere de reparații, s-a prăbușit în districtul Vereshchaginsky din Ținutul Perm. Avionul a căzut într-o zonă nelocuită, iar echipajul s-a catapultat. Nu au existat pagube la sol.

În total, de la începutul anului, în Rusia au avut loc 10 accidente aeriene cu implicarea unor aeronave militare, inclusiv cele din luna august.

Totul a început în timpul iernii, pe 9 februarie, când trenul de aterizare al unui avion de transport An-12 a cedat în timpul unei aterizări pe Insula Iturup. În aceeași lună, pe 28 februarie, un elicopter Mi-35, care efectua o patrulare aeriană în Siria, a efectuat o aterizare de urgență. Niciunul din cele două incidente nu s-a soldat cu victime.

Pe 23 martie, în Regiunea Kaluga, s-a declanșat accidental sistemul de catapultare al unui bombardier Tu-22M3 aflat la sol. Trei piloți ai aeronavei și-au pierdut viața.

În anul 2020, Forțele Aeriene ale Federației Ruse au pierdut trei avioane de luptă. Este vorba despre un avion de vânătoare Su-27, un avion de vânătoare Su-30 și un bombardier de front Su-34.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE