Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Biden trimite emisarii Sullivan și Nuland pentru a-i convinge pe scepticii din BRICS să se întoarcă împotriva Rusiei

Postat la: 23.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În momentul în care președintele Zelensky a mărturisit că contraofensiva ucraineană, lansată luna aceasta, a fost "mai lentă decât se dorea", consilierul pentru securitate națională al președintelui Biden, Jake Sullivan, face un mare efort pentru a-i convinge pe "scepticii" din țările în curs de dezvoltare să susțină mai ferm efortul de război al Kievului.

"Consilierul principal de securitate națională al lui Joe Biden va zbura în Danemarca în acest weekend, la cererea guvernului de la Kiev, pentru o întâlnire neanunțată cu reprezentanți ai mai multor țări în curs de dezvoltare care nu au condamnat invazia Rusiei în Ucraina", a relatat Financial Times. La reuniunea planificată de la Copenhaga se așteaptă să participe țări mari, dar "neutre", precum Brazilia, India și Africa de Sud - aceasta din urmă fiind acuzată în ultima vreme că susține activ Moscova.

Inițiativa lui Sullivan a venit la cererea guvernului ucrainean, de asemenea, în condițiile în care economia Rusiei a reușit să treacă cu succes peste furtuna sancțiunilor conduse de SUA/UE, în special prin creșterea exporturilor sale de energie către țările BRICS. În ceea ce privește lista încă neanunțată a participanților probabili din Danemarca, FT oferă detalii pe baza surselor sale: ar putea participa și oficiali din Turcia și, posibil, din China. Una dintre persoanele familiarizate cu planurile a declarat că, în urma solicitării ucrainene, Washingtonul a încurajat China, India, Brazilia, Turcia și Africa de Sud să participe.

Sullivan va călători împreună cu Victoria Nuland, numărul trei în cadrul Departamentului de Stat al SUA. De asemenea, va participa și un înalt oficial UE. Țările BRICS au fost, în general, atât de tăcute cu privire la invazia rusă, încât au fost chiar acuzate că au ajutat în mod direct ofensiva Moscovei.

Când a discutat despre vizita de trei zile a premierului indian Narendra Modi la Washington în această săptămână, Sullivan a declarat reporterilor: "Credem că acest lucru trimite de fapt un mesaj coaliției și Ucrainei că lucrăm pentru a pleda în numele lor cu o gamă mai largă de țări decât cele care apar în jurul mesei fie în cadrul NATO . . sau la G7".

Rămâne faptul că marile economii ale Indiei, Braziliei, Chinei și Africii de Sud au persistat în refuzul lor de a coopera cu sancțiunile occidentale împotriva Rusiei. În cazul Beijingului, acesta a adresat de fapt mai multe critici atât NATO, cât și Statelor Unite pentru "aroganță" și "imperialism".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE