Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Avertismentul savanţilor britanici: distanţarea socială va fi necesară până la apariţia vaccinului anti COVID-19

Postat la: 27.04.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul Marii Britanii, condus de Boris Johnson, întors la muncă după ce s-a vindecat de COVID-19, studiază în aceste zile posibilitatea relaxării condiţiilor de carantină.

"Ridicarea restricţiilor pentru toţi, cu excepţia persoanelor vulnerabile, ar putea duce la decesul a mai mult de 100.000 de britanici," reprezintă însă avertismentul pe care l-a dat lui Boris Johnson, profesorul britanic Neil Ferguson, potrivit Telegraph. Omul de ştiinţă, desemnat să fie consultant guvernamental, l-a convins în urmă cu mai bine de o lună pe şeful cabinetului britanic să instituie carantina, speriindu-l cu 500.000 de morţi.

Prof. Neil Ferguson a spus, alături de alţi colegi de-ai săi de la Imperial College, potrivit The Telegraph, că reîntoarcerea tinerilor sănătoşi la muncă, fără distanţarea socială, va duce în continuare la creşterea numărului deceselor. În cursul acestei săptămâni, miniștrii cabinetului Johnson sunt așteptați să studieze modelarea actualizată a Grupului științific consultativ pentru situații de urgență (Sage), în condiţiile în care examinează posibilitatea ridicării parţiale a restricţiilor.

Academicianul a avertizat că nicio țară nu a reuşit să-i protejeze pe cei vulnerabili, lăsându-i pe cei cu risc scăzut să muncească. Profesorul Ferguson a declarat că va fi necesară un anumit grad de izolare socială până când va fi creat un vaccin pentru virusul ucigaș, despre care secretarul Dominic Raab zicea duminică seara că este puțin probabil să apară până în 2021.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE