Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Autoritățile libaneze au făcut primele arestări, în cazul exploziei din Beirut. Cine sunt persoanele reținute și care sunt acuzațiile anchetatorilor

Postat la: 07.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cel puţin 16 funcţionari ai administraţiei portuare din Beirut şi ai autorităţii vamale au fost arestați preventiv în urma exploziei produse, marţi, în capitala libaneză. Aceștia sunt acuzați de neglijență.

„Este vorba de responsabili din cadrul Consiliului de administraţie al portului şi din cadrul autorităţii vamale, precum şi de responsabili ai serviciilor de întreţinere şi de muncitori care efectuau lucrări în zona 12 a portului unde era stocat nitrat de amoniu", a anunţat joi seară procurorul militar Fadi Akiki. Nitratul de amoniu a explodat în urma unui incendiu, iar anchetatorii încearcă să afle acum cauzele acestuia. Potrivit concluziilor preliminare ale investigaţiei, este vorba de un caz de neglijenţă. Conform bilanţului oficial, cel puţin 137 de persoane au murit, iar alte aproximativ 5.000 au fost rănite în explozia produsă în zona portuară din Beirut. Bilanţul a ajuns la 145 de morţi.

Două explozii teribile au devastat, marți seară, zona portuară a Beirutului, bilanțul fiind tragic. Inițial s-a crezut că este vorba despre un atac terorist, însă surse militare din Liban au precizat că a fost vorba despre un accident. Un cetățean libanez, cu legături în România, s-a aflat în zona deflagrației cu puțin timp înainte ca aceasta să aibă loc. Mărturia lui arată dimensiunea exploziei care a zguduit capitala Libanului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE