Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Autorităţile din Turcia continuă epurările: Peste 200 de soldaţi suspecţi de legături cu clericul Gulen, reţinuţi

Postat la: 14.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autorităţile din Turcia au anunţat vineri că au reţinut 219 soldaţi, suspectaţi de legături cu reţeaua clericului Gulen, considerată responsabilă pentru lovitura de stat eşuată din anul 2016, relatează agenţia de presă de stat Anadolu.

Poliţiştii au efectuat o serie de percheziţii, parte dintr-o operaţiune largă care vizează membrii reţelei clericului Fethullah Gulen, din care se bănuieşte că fac parte mai mulţi oficiali ai forţelor armate terestre, aeriene şi din marină, precum şi reprezentanţi ai jandarmeriei.

Printre persoanele arestate se numără şi patru colonei. Preşedintele turc Tayyip Erdogan a transmis joi că Turcia va începe mai multe iniţiative pentru a identifica sursa de finanţare a susţinătorilor clericului Gulen.

Autorităţile din Turcia au organizat numeroase controale şi arestări împotriva presupuşilor membri ai reţelei lui Gulen. Peste 250 de persoane au murit în lovitura de stat eşuată din iulie 2016.

Clericul Fethullah Gulen a negat orice implicare în evenimentele din 2016 din Turcia. Aliaţii occidentali ai Turciei au criticat măsurile luate de către autorităţi în urma tentativei de lovitură de stat. Liderii turci au declarat stare de urgenţă în anul 2016, aceasta fiind încheiată în iulie 2018.

Preşedintele turc Tayyip Erdogan este acuzat că foloseşte lovitura de stat ca pretext pentru a-şi înlătura criticii. Preşedintele s-a apărat în mai multe rânduri, declarând că măsurile au ca scop combaterea ameninţărilor la securitatea naţională.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE