Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Atacuri sincronizate asupra trupelor SUA din Siria - Președintele Biden se întâlnește liderii militari americani

Postat la: 24.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Forţele americane au fost vizate luni în Siria de noi atacuri. Președintele Biden se întâlnește de urgență cu șefii de stat major și consilierul pentru securitate națională John Sullivan și cu secretarul Apărării Lloyd Austin în Situation Room.

În acest moment, 3 baze separate americane sunt atacate în Siria. Au fost raportate explozii puternice. Exploziile au fot raportate la câmpul petrolier Al-Omar din Siria, unde sunt staționate trupele americane și simultan la baza Al-Tanf.

Milițiile pro-iraniene susțin că în ultimele minute au efectuat atacuri cu rachete și drone împotriva a trei mari baze militare americane din estul Siriei.

Astăzi se împlinesc 40 de ani de la bombardamentul cazărmii de la Beirut, unde și-au pierdut viața 220 de marinari americani.

Analistii sustin ca incidentele sunt legate de conflictul militar dintre Israel si Gruparea Hamas care conduce in Fâșia Gaza pentru a pune presiune pe americani care la randul lor sa tempereze responsabilii israelieni.

SUA dețin informații că grupurile de miliție susținute de Iran plănuiesc să intensifice atacurile împotriva forțelor americane din Orientul Mijlociu, în timp ce Iranul încearcă să valorifice reacția din regiune față de sprijinul SUA pentru Israel, potrivit mai multor oficiali americani.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE