Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Asta e maximă: Zelensky s-a întâlnit cu Greta Thunberg pentru a discuta despre impactul războiului asupra ecologiei ucrainene

Postat la: 01.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky s-a întâlnit joi, la Kiev, cu ecologista suedeză Greta Thunberg pentru a discuta despre impactul pe care războiul îl are asupra ecologiei Ucrainei.

Thunberg a denunțat ravagiile ecologice provocate, în opinia ei, de invazia Rusiei în Ucraina, precum și ceea ce a spus ea că este lipsa de reacție a lumii față de dezastrul în curs de desfășurare.

Ea și personalități europene proeminente formează un grup de lucru pentru a aborda daunele ecologice cauzate de invazia rusă.

"Ecocidul și distrugerea mediului este o formă de război... așa cum ucrainenii știu prea bine până în acest moment - și la fel și Rusia", a declarat Thunberg după întâlnire.

De asemenea, ea a afirmat că forțele rusești "țintesc în mod deliberat mediul înconjurător și mijloacele de trai și casele oamenilor. Și, prin urmare, distrug, de asemenea, vieți. Pentru că, până la urmă, este vorba de oameni"".

Thunberg a vorbit la o conferință de presă împreună cu consilierul prezidențial ucrainean Andriy Yermak, relatează AFP.

"Nu cred că reacția lumii la acest ecocid este suficientă", a continuat Thunberg. "Nu cred că nicio reacție ar putea fi suficientă. Așa că cred că trebuie să facem mai mult loc pentru ca oamenii care sunt afectați de aceste catastrofe să își spună poveștile și să împărtășească informații despre ceea ce se întâmplă pe teren."

"Trebuie să facem tot ce putem pentru a vorbi despre acest lucru și pentru a încerca să sensibilizăm și să împărtășim informații despre ceea ce se întâmplă."

Din grupul de lucru pentru mediu fac parte Thunberg, fostul viceprim-ministru suedez Margot Wallström, vicepreședintele Parlamentului European Heidi Hautala și fosta președintă irlandeză Mary Robinson.

Zelensky a declarat că formarea grupului este "un semnal foarte important de susținere a Ucrainei. Este foarte important, avem nevoie de ajutorul dumneavoastră profesional".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE