Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Șase avioane militare rusești au penetrat spațiul aerian securizat de NATO

Postat la: 31.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Perimetrul aerian securizat de către NATO asupra Atlanticului de Nord, Marii Baltice, Marii Nordului și a Marii Negre, a fost penetrat la începutul săptămânii de mai multe tipuri de avioane militare rusești (Tupolev Tu-160 Blackjack şi bombardiere Tupolev Tu-95 cu rază lungă de acţiune), obligând piloții din Norvegia, Marea Britanie, Turcia, România, Bulgaria, Belgia și Italia, sa efectueze manevre de interceptare și descurajare.

Este fără precedent ca un număr atât de mare de aeronave rusești sa pătrundă din mai multe unghiuri un spațiu militar al NATO, fără sa recurgă la mijloacele oficiale de recunoaștere (transmiterea poziției și a altitudinii, planul de zbor, comunicare cu controlorii de trafic). Viteza de reacție a avioanelor de vânătoare NATO a fost exemplara. Incidentul face parte din operațiunile de testare a redacției rapide occidentale, prin care Federația Rusa își exprima capacitatea de destabilizare a Alianței Nord Atlantice, gesturi care și-au mărit frecventa in ultimul an.

Generalul de brigadă Andrew Hansen, şef adjunctul şefului operaţiunilor Comandamentului Aerian Aliat din Ramstein, Germania a declarat: "Protejarea integrităţii spaţiului aerian al membrilor Alianţei este o sarcină pe timp de pace care contribuie la apărarea colectivă a NATO. Noi ne putem demonstra oricand disponibilitatea şi capacitatea forţelor noastre de a monitoriza cerul aliat 24 de ore pe zi, 7 zile din săptămână şi 365 zile din anului".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE