ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Armata Rusiei mai are forțe de luptă periculoase „abia atinse" de războiul din Ucraina. Avertismentul șefului forțelor americane din Europa

Postat la: 25.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia a suferit pierderi grave în Ucraina, inclusiv peste 600.000 de victime, estimează Occidentul. Dar un general de top american avertizează că Moscova are încă forțe periculoase care nu au fost afectate de război. Acestea includ aviația cu rază lungă de acțiune, forțele strategice de rachete și submarine.

Rusia a suferit pierderi semnificative în Ucraina, dar armata sa mai are la dispoziție forțe de luptă periculoase care abia au fost afectate de conflict, a avertizat în această săptămână principalul general american din Europa.

„Armata rusă pe care o vedem operează în Ucraina și loviturile pe care le primește trebuie privite în contextul întregii lor structuri militare", a declarat generalul Christopher Cavoli, comandantul trupelor americane din Europa, într-un interviu acordat Atlantic Council.

Generalul a declarat că Rusia mai are forțe care „abia au fost atinse" de războiul din Ucraina, inclusiv aviația cu rază lungă de acțiune, forțele de rachete strategice, unitățile defensive și submarine. El a spus că majoritatea forțelor aeriene tactice ale Moscovei nu au fost încă implicate în conflict.

„Așadar, deși au existat pierderi semnificative în rândul forțelor de infanterie, în restul structurii militare a Rusiei, rămâne o capacitate uriașă - atât convențională, cât și nucleară - și de aceea este necesar să ținem cont de asta", a spus Cavoli.

Pe tot parcursul războiului, Rusia a făcut eforturi pentru a-și etala capacitățile militare dincolo de Ucraina, cum ar fi desfășurarea de exerciții submarine în Marea Baltică și creșterea activității submarine în Atlantic, zboruri cu avioane militare împreună cu China în apropiere de Alaska, exerciții de pregătire nucleară și încercarea de a testa noi rachete balistice cu rază lungă de acțiune .

Dar demonstrațiile militare ale Moscovei în străinătate au venit pe fundalul eșecurilor sale din Ucraina; ceea ce președintele rus Vladimir Putin se aștepta să fie o victorie rapidă și decisivă a devenit un conflict sângeros care se apropie de trei ani.

Informațiile occidentale estimează că peste 600.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți de la începutul războiului din Ucraina și că Rusia înregistrează în medie peste 1.200 de pierderi în fiecare zi - o tendință care probabil va continua. Între timp, se crede că Moscova a pierdut o cantitate masivă de echipamente militare, inclusiv mii de tancuri și vehicule blindate.

Cavoli a declarat în timpul interviului că, în timp ce forțele terestre ale Rusiei au suferit pierderi grave în lupta din Ucraina, Moscova a făcut pași notabili pentru a le reface.

„Forța militară - forța terestră - în interiorul Ucrainei este astăzi semnificativ mai mare decât forța terestră care era acolo la începutul războiului", a spus Cavoli, „deci armata rusă a crescut de fapt în această perioadă".

„Acum, există unele probleme de calitate, iar unele dintre echipamente s-ar putea să nu fie din cele mai noi, dar acestea sunt din nou localizate la forțele terestre", a spus el. „Rusia are un plan de a reconstitui această forță terestră și de a o desfășura, din nou, la granițele NATO".

„Este un plan pe care l-au făcut public despre care au vorbit și este ceva pe care trebuie să-l luăm foarte în serios", a adăugat el.

Remarcile lui Cavoli din această săptămână semnalează ultimele sale avertismente cu privire la amenințarea continuă a Rusiei. Generalul american - ca și alți oficiali americani de top - a spus în mai multe rânduri în ultimele luni că Moscova este încă periculoasă și compensează pierderile din timpul războiului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE