ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Armata de 600.000 de copii de 8 ani a Kremlinului pregatita pentru un viitor război!

Postat la: 22.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un program de 185 de milioane de dolari pe patru ani a fost lansat în acest an de Kremlin cu scopul de a întări considerabil educația patriotică a rușilor. Asta include un plan de atragere a cel puțin 600.000 de copii, încă de la vârsta de 8 ani, care să intre în rândurile unei armate de tineri în uniformă.

Urcând pe un podium, încălțați cu cizme grele și îmbrăcați în haine militare, șase adolescenți au primit premii pentru o disciplină din ce în ce mai importantă în Rusia: patriotismul, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Moscova. Zile întregi, elevii din toată țara s-au întrecut în activități precum orientarea pe hărtă, trageri cu arma și teste de istorie. Concursul a fost finanțat parțial de Kremlin, care a făcut din educația „patriotică militară" o prioritate.

„Părinții și copiii înțeleg că această carapace agresivă din jurul nostru, se strânge, se întărește", a spus Sviatoslav Omelcenko, un veteran al forțelor speciale ale KGB.care a fondat Vimpel, grupul care a organizat evenimentul. „Facem tot ce putem pentru a ne asigura că și copiii sunt conștienți de acest lucru și pentru a-i pregăti să meargă să servească patria."

Veronika Osipova, 17 ani, din orașul Rostov-pe-Don, lângă granița cu Ucraina, s-a plasat pe primul loc în concursul fetelor. Ani de zile, a cântat la harpă, absolvind cu onoare o școală de muzică de elită. Dar în 2015, ea a început să învețe cum să tragă cu o mitralieră și să arunce grenade. Ea a hotărât să se alăture armatei ruse pentru a proteja țara de dușmani.

„Urmez exemplul fetelor care, sub gloanțe și grenade, au mers să lupte în timpul Marelui Război Patriotic (al doilea război mondal)", a spus Osipova. „Nu au avut de ales, dar noi avem, iar eu aleg armata."

În ultimii opt ani, guvernul rus a promovat ideea că patria-mamă este înconjurată de dușmani, filtrănd conceptul prin instituții naționale precum școli, armată, mass-media și Biserica Ortodoxă. A insinuat chiar și posibilitatea ca țara să fie din nou nevoită să se apere, așa cum a făcut-o împotriva naziștilor în al Doilea Război Mondial, scrie New York Times.

Acum, în timp ce Rusia masează trupe la granița cu Ucraina, stimulând temerile occidentale cu privire la o invazie iminentă, militarizarea constantă a societății ruse sub președintele Vladimir Putin se profilează brusc și se pare că i-a atras pe mulți la ideea că ar putea urma o luptă. „Autoritățile vând în mod activ ideea de război", a declarat Dmitri Muratov, redactorul șef al publicației Novaia Gazeta, ziaristul rus care a primit Premiul Nobel pentru Pace în acest an.

Vorbind cu liderii militari ruși, marți, Putin a insistat că Rusia nu vrea vărsare de sânge, dar este pregătită să răspundă cu „măsuri tehnico-militare" la ceea ce el a descris drept comportamentul agresiv al Occidentului în regiune.

Deși nu există o febră de război în creștere, există o mulțime de semne că guvernul a crescut pregătirea pentru un conflict. Un program de patru ani de 185 de milioane de dolari început de Kremlin în acest an urmărește să crească drastic „educația patriotică" a rușilor, inclusiv un plan de a atrage cel puțin 600.000 de copii, începând de la vârsta de 8 ani, să se alăture unei armate de tineri în uniformă. Adulții își primesc inocularea de la televiziunea de stat, unde emisiunile politice nu mai contenesc să vorbească despre pregătirea unei lovituri de stat fasciste în Ucraina și despre un Occident înclinat spre distrugerea Rusiei.

Și toți sunt uniți de amintirea aproape sacră a victoriei sovietice din cel de-al Doilea Război Mondial - una pe care statul a preluat-o pentru a modela identitatea unei Rusii triumfale care trebuie să fie gata să ia din nou armele în mâini.

Aleksei Levinson, șeful cercetării socioculturale la Centrul Levada, un centru de sondaj independent din Moscova, numește tendința „militarizarea conștiinței" rușilor. În sondajele regulate ale centrului, armata a devenit din 2018 cea mai de încredere instituție a țării, depășind-l chiar și președintele Putin. Anul acesta, ponderea rușilor care spun că se tem de un război mondial a atins cel mai înalt nivel înregistrat în sondajele din 1994 - 62 la sută.

Acest lucru nu înseamnă, a avertizat Levinson, că rușii ar saluta o cucerire teritorială sângeroasă a Ucrainei. Dar înseamnă, a spus el, că mulți au fost inoculați să accepte că Rusia este blocată într-o rivalitate existențială cu alte puteri în care utilizarea forței este o posibilitate.

Într-un sondaj Levada publicat săptămâna trecută, 39% dintre ruși au declarat că războiul dintre Rusia și Ucraina este fie inevitabil, fie foarte probabil. Jumătate au spus că Statele Unite și NATO sunt de vină pentru creșterea recentă a tensiunilor și doar aproximativ 4% - din toate grupele de vârstă - au spus că Rusia este de vină.

Convingerea societății că Rusia nu este agresorul reflectă o ideologie de bază care datează din epoca sovietică: că țara duce doar războaie defensive. Guvernul a alocat chiar bani pentru filme care explorează această temă: în aprilie, Ministerul Culturii a decretat că „victoriile istorice ale Rusiei" și „misiunea de menținere a păcii a Rusiei" se numără printre subiectele prioritare pentru producătorii de film care caută finanțare guvernamentală.

„În acest moment, se promovează ideea că Rusia este o țară iubitoare de pace, înconjurată permanent de inamici", a spus Anton Dolin, critic de film rus. „Acest lucru este contrazis de unele fapte, dar dacă îl arăți la filme și traducem acea idee în timpul Marelui Război Patriotic, cu toții obținem instantaneu o schemă familiară tuturor încă din copilărie."

Sondajele arată că tinerii au o viziune mai pozitivă asupra Occidentului decât rușii mai în vârstă, iar sentimentul pro-Kremlin provocat de anexarea Crimeei pare să se fi risipit pe fondul stagnării economice. Dar Kremlinul dublează efortul de a crește „educația patriotică" și finanțează grupuri precum Vimpel. Organizația „patriotică militară" are aproximativ 100 de filiale în toată țara.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE