Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Armata chineză a început exerciții cu tiruri reale în Marea Chinei de Sud în așteptarea vizitei lui Pelosi!

Postat la: 02.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Armata Populară de Eliberare a Chinei (PLA) a început marți exerciții în Marea Chinei de Sud, pe fondul posibilei vizite a președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, la Taiwan, a raportat Administrația Chinei pentru Siguranța Maritimă.

„De la ora 00:00 pe 2 august (19:00 luni, ora Moscovei) până la ora 24:00 pe 6 august (19:00, ora Moscovei), se vor desfășura exerciții militare pe o parte a Mării Chinei de Sud", a declarat agenția. a spus într-o declarație. Intrarea în zona specificată, ale cărei coordonate sunt enumerate pe site, este interzisă, se arată în document.

După cum notează agenția, Armata Populară de Eliberare desfășoară și exerciții în Dalian (provincia Liaoning, nord-estul Chinei), în partea de nord a golfului Bohai, cu tiruri reale. Intrarea în zona specificată este interzisă.

Acestea nu sunt singurele exerciții pe care China le efectuează pe mare în aceste zile. Vineri săptămâna trecută, China a început exerciții în patru zone din Marea Chinei de Sud, în apele provinciilor Guangdong și Hainan. Sâmbătă, au avut loc exerciții cu foc viu în apele provinciei Fujian de est, care este separată de Taiwan printr-o strâmtoare.

Vizita în Taiwan a președintelui Camerei inferioare a Congresului SUA ar putea fi prima pentru un politician american de asemenea rang în 25 de ani. Beijingul a avertizat în repetate rânduri partea americană că, dacă vizita va avea loc, aceasta nu va fi fără consecințe, iar China va lua măsuri dure. Washingtonul consideră că Beijingul ar putea, în lumina posibilei vizite, să ia măsuri care ar duce la o criză, inclusiv lansări de rachete sau exerciții militare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE