Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Argentina, Brazilia, Paraguay și Uruguay nu i-au permis lui Zelenski să susțină un discurs la summitul de la Asuncion

Postat la: 21.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Blocul economic sud-american Mercosur, format din Argentina, Brazilia, Paraguay și Uruguay, nu i-a permis președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să țină un discurs la summitul șefilor de stat de joi de la Asuncion, a anunțat președinția rotativă paraguayană, potrivit AFP, relatează The Guardian.

"Nu a existat un consens. Acest lucru a fost comunicat ambasadorului ucrainean în Argentina și Paraguay. Însuși ministrul de externe" a fost cel care l-a informat pe reprezentantul diplomatic, a declarat miercuri Raul Cano, ministrul adjunct de externe al Paraguayului, țara gazdă a summitului.

Zelenskiy s-a adresat săptămâna trecută președintelui paraguayan Mario Abdo Benitez, cerând să i se permită să se adreseze unui summit Mercosur care va avea loc joi, după o reuniune ministerială care a avut loc miercuri.

"Nu a existat un consens", a declarat Cano, adăugând că decizia a fost comunicată Kievului.

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a cărui prezență la summit nu a fost confirmată, a declarat că țara sa va rămâne "neutră" în ceea ce privește războiul Rusiei în Ucraina.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE