Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Angela Merkel ar putea fi următorul președinte al Consiliului European

Postat la: 29.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Unul dintre cei mai puternici lideri europeni în ultimii ani, Merkel este foarte curtată în cadrul summitului Uniunii Europene de la 9 mai, cu două săptămâni înaintea înaintea alegerilor. Negocieri pe această temă urmează să aibă loc în marja reuniunii de la Sibiu, în România.

Singurul inconvenient pare a fi faptul că Merkel a declarat că nu îşi va depune vreo candidatură la vreun post politic în Germania şi în Europa. Un alt posibil candidat pentru postul lui Tusk este premierul olandez Mark Rutte. Dar Merkel și Rutte au dat asigurări în mod public că nu sunt interesaţi de acest post de mediator între statele membre UE, care au adesea interese divergente.

Si numele lui Klaus Iohannis a fost vehiculat pentru preluarea președinției Consiliului European, dar președintele român și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Cotroceni și a ieșit astfel din cărți. Desemnarea preşedintelui Consiliului European este prerogativa liderilor europeni. Ea este prevăzută la summitul european prevăzut la 20-21 iunie, la o lună după alegerile europene.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE