ANALIZĂ CNN: Intrăm în Al Treilea Război Mondial după Decizia SUA de a permite Ucrainei să lovească în teritoriul Rusiei cu arme americane?
Postat la: 18.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Decizia președintelui american Joe Biden de a permite Ucrainei să folosească rachete americane cu rază lungă de acțiune în Rusia urmează unui model familiar: Casa Albă refuză luni de zile să aprobe o cerere de arme din partea Ucrainei, temându-se că ar fi o escaladare. Kievul critică zgomotos refuzul și, tocmai când cererea pare să fi fost uitată, administrația Biden o aprobă.
Solicitările Ucrainei pentru HIMARS, tancuri Abrams, F16 - toate au urmat un model similar de refuz și tergiversare, pentru ca în cele din urmă permisiunea să fie acordată, dar aproape în momentul în care părea să fie prea târziu. Este prea târziu pentru ca sistemele de rachete tactice ale armatei, fabricate în SUA, sau ATACMS, să facă o diferență dacă lovesc ținte din interiorul Rusiei? Răspunsul este complex și poate explică o parte din reticența administrației Biden de a acorda permisiunea, potrivit CNN.
În primul rând, există o cantitate limitată de ATACMS pe care Ucraina o poate primi. Prin urmare, chiar dacă Kievul este capabil să lovească în interiorul Rusiei - iar raza de acțiune este cu 100 de km mai mare - nu va produce o schimbare peste noapte pe câmpul de luptă. Analiștii au enumerat volumul de ținte rusești care se află în raza de acțiune a acestor rachete - Institutul pentru Studiul Războiului identificând sute de ținte - după ce administrația Biden a informat aparent că aerodromurile rusești aflate în raza de acțiune a ATACMS și-au evacuat avioanele de atac în interiorul Rusiei. Dar, într-adevăr, Ucraina nu va primi suficiente ATACMS pentru a modifica cursul războiului.
În al doilea rând, Ucraina a reușit să pătrundă mai adânc în interiorul Rusiei folosind drone de fabricație internă, mai ieftine. Statele Unite au fost de acord să contribuie la finanțarea dezvoltării acestor dispozitive, care par să fi făcut ravagii în jurul aeroporturilor din Moscova și în infrastructura energetică a Rusiei.
În al treilea rând, permisiunea de a utiliza rachete de precizie americane pentru a lovi mai adânc în interiorul Rusiei este, după cum sună, destul de provocatoare. Este adevărat că Moscova este acum destul de slabă din punct de vedere militar și este puțin probabil să caute un conflict total cu NATO sau cu SUA. Dar, la un moment dat, Kremlinul va încerca să își restabilească puterea de descurajare. Serviciile secrete ale Moscovei au fost acuzate de sabotarea unor obiective civile din Europa, inclusiv rapoarte recente conform cărora au fost plasate pachete explozive pe avioane de curierat în Europa.
Administrația Biden a avut dreptate să pună în balanță utilitatea practică a loviturilor cu rază mai mare de acțiune și potențialul de daune colaterale civile în statele membre NATO, în cazul în care Rusia se simte obligată să riposteze cumva. Prin urmare, nu a fost o decizie atât de simplă sau de evidentă precum au susținut unele voci de la Kiev. Obiectivul mai larg pare să fi fost acela de a determina administrația Biden să se implice mai mult în războiul din Ucraina - să scoată cu adevărat mănușile.
Cu toate acestea, Casa Albă este dornică să sublinieze faptul că desfășurarea de trupe nord-coreene în Kursk a alimentat decizia sa - că acesta este răspunsul SUA la escaladarea Moscovei. Oficialii occidentali au remarcat faptul că desfășurarea nord-coreeană reprezintă extinderea conflictului din Ucraina și transformarea acestuia în ceva în care adversarii din regiunea Indo-Pacific ai Statelor Unite au acum un rol. În ochii lui Biden, aceasta este o escaladare ca răspuns la o escaladare.
Dar faptul că a întârziat atât de mult din cauza simbolismului extraordinar al acordării acestei permisiuni nu face decât să sporească puterea deciziei pe care tocmai a luat-o. Președintele ales Donald Trump crede că poate vorbi despre pace, dar va moșteni un război în care mizele tocmai au devenit semnificativ mai mari, conchide CNN.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
- Veste bună pentru clienții Hidroelectrica: facturile din octombrie și noiembrie vor fi recalculate și vor fi mai mici
-
C'est fini! Clotilde Armand a renunțat la mandatul de senator
Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, declarată incompatibilă de ÎCCJ, a renunțat vineri la mandatul de senator USR de București pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare, după ce în urmă cu o zi a mers să-și preia mandatul.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 7.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu