Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Americanul reținut la Moscova riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare

Postat la: 04.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia l-a acuzat oficial de spionaj pe fostul pușcaș marin american Paul Whelan, arestat la 28 decembrie, la Moscova. Informația privind punerea sub acuzare a lui Whelan a fost publicată inițial de agenția de presă rusă Interfax și preluată apoi de Reuters.

Serviciul federal de securitate rus (FSB) l-a arestat vinerea trecută pe Whelan, susținând că îl suspectează de spionaj. FSB nu a dezvăluit însă că ar fi fost misiunea americanului, la Moscova. Familia lui Paul Whelan a declarat, în schimb, că acesta să află în Rusia pentru a participa la căsătoria unui prieten și nu că nu i se poate reproșa nimic. Mai mult, fratele său David a spus că Paul tocmai participa împreună cu alți invitați la celebrarea acestei căsătorii în hotelul Metropol din Moscova când a dispărut, inexplicabil. Departamentul de Stat al SUA a anunțat, în scurt timp, că a primit informații din partea Moscovei cu privire la arestarea lui Whelan.

La cerere, Moscova i-a permis fostului pușcaș marin să primească o vizită din partea ambasadorului SUA în Rusia, Jon Huntsman. Daniel Hoffman, fost șef al filialei CIA la Moscova, nu a exclus ca președintele rus Vladimir Putin să fi ordonat arestarea lui Whelan pentru a recurge la un schimb cu Maria Butina, o tânără rusoaică acuzată în SUA că ar fi vrut să se infiltreze în beneficiul Moscovei în unele organizații americane, între care și puternica National Rifle Association (NRA). Dacă nu va fi extrădat și va fi găsit vinovat de spionaj, Paul Whelan riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 20 de ani, în Rusia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE