Americanii și britanicii au desecretizat informații despre comploturi rusești în Ucraina. De ce nu mai sunt crezuți și presa mai cere și dovezi?
Postat la: 14.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cadavre împrăștiate prin clădirile distruse în urma unei explozii aparent mortale. Îndoliați, îndurerați pentru cei dragi pierduți. Și în mijlocul ruinelor mocnite, dovezi ale echipamentului militar occidental.
Într-o lume prea familiarizată cu imaginile grafice ale unui dezastru după altul, este ușor să ne imaginăm filmările sumbre. Și Statele Unite spun că exact asta este: violență simulată. Se spune că Rusia complotează să organizeze un atac fals și să filmeze un videoclip de propagandă sângeros al Ucrainei, ca pretext pentru o invazie. Clipul ar oferi armatei ucrainene -și, prin extensie, aliațiilor NATO -- un pretext pentru un atac asupra oamenilor vorbitori de limbă rusă.
Dar, în timp ce guvernul SUA a desecretizat informațiile despre presupusul complot săptămâna trecută, nu a împărtășit nicio dovadă a acestuia cu publicul. Într-un schimb aprins săptămâna trecută, jurnaliştii au cerut dovezi care să susţină afirmaţia, un reporter acuzând Departamentul de Stat că a virat în „teritoriul Alex Jones (n.r, teoria conspirației)".
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a răspuns că guvernul are încredere în serviciile de informații. "Încercăm să-i descurajăm pe ruși să meargă mai departe cu acest tip de activitate. De aceea o facem publică", a spus Price, înainte de a adăuga: "Dacă vă îndoiți de credibilitatea guvernului SUA, a guvernului britanic, a altor guverne și vrei să găsești mângâiere în informațiile pe care rușii le transmit, asta trebuie să faci."
Afirmația SUA a venit la câteva zile după ce guvernul britanic a avertizat despre un complot rusesc de a instala un lider pro-Kremlin în Ucraina, invocând informații pe care, de asemenea, a refuzat să le facă publice. Analiştii au spus că evoluţiile au arătat că Occidentul devine din ce în ce mai hotărât să înfrunte Rusia în războiul informaţional, o sferă în care Kremlinul a avut deseori puterea în ultimii ani (CNN)
Avertismentele americane privind un atac iminent al Rusiei împotriva Ucrainei „provoacă panică și nu-i ajută" pe ucraineni, a denunțat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de agenția Interfax-Ukraine, transmite AFP. „În acest moment, cel mai bun prieten al dușmanilor noștri este panica în țara noastră. Iar toate aceste informații (privind un atac) nu fac decât să provoace panică și nu ne ajută deloc", a afirmat Zelenski în timpul unei deplasări în țară.
Președintele ucrainean a spus că au existat „prea multe" anunţuri privind un „război profund şi total din partea Rusiei". „Dacă dvs aveţi informaţii suplimentare despre invazia 100% a Rusiei care va începe pe 16, daţi-ni-le", a insistat el, adăugând: „Înţelegem riscurile, ştim că ele există". „Lucrăm la nivel diplomatic, discutăm în fiecare zi cu autorităţile din diferite ţări, cu liderii lor, la diferite niveluri. De aceea, considerăm că singura cale de dezescaladare este calea diplomatică", a mai declarat Zelenski sâmbătă.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu