Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ambasada SUA la Bagdad a fost atacată cu rachete. S-au auzit cel puţin patru explozii

Postat la: 16.02.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai multe rachete au lovit, duminică devreme, în apropiere de ambasada americană de la Bagdad, a indicat pentru AFP o sursă militară americană, al 19-lea atac contra intereselor americane în Irak în aproape patru luni.

S-au auzit explozii puternice în centrul Bagdadului unde se află ultrasecurizata Zonă verde, sediul instituţiilor irakiene şi al mai multor ambasade, scrie romaniatv.net.

Aceste explozii, care au avut loc în jurul orei 02.30 ora României, au declanşat sirenele de la alarma ambasadei americane, potrivit unei surse diplomatice. Ele au fost urmate de un survol aerian în zonă, a constatat un jurnalist de la AFP. Atacurile cu rachete contra soldaţilor, diplomaţilor sau a instalaţiilor Statelor Unite în Irak s-au înmulţit de la sfârşitul lui octombrie 2019. Ele au ucis un american şi un soldat irakian. Niciunul dintre cele 19 atacuri înregistrate din 28 octombrie nu a fost revendicat, dar Washingtonul acuză că în spatele ostilităţilor s-ar afla facţiunile armate pro-Iran.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE