Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aleksei Navalnîi va ieși treptat din greva foamei. Nu-și mai simte nici brațele și nici picioarele

Postat la: 23.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a anunțat că va înceta greva foamei în următoarele 24 de ore, după trei săptămâni în care a protestat astfel pentru că autoritățile ruse nu îi ofereau accesul la un medic dorit de el în penitenciar.

Starea de sănătate a disidentului Aleksei Navalnîi s-a înrăutățit. Principalul opozant al lui Vladimir Putin a anunțat, într-un mesaj pe Instagram, că din cauza problemelor de sănătate nu își mai simte mâinile și picioarele. „Inima mea este plină de iubire și recunoștință pentru voi, dar nu vreau ca nimeni să aibă de suferit fizic. Nu îmi retrag cererea de a fi consultat de un medic, în condițiile în care nu-mi mai simt brațele și picioarele și vreau să înțeleg despre ce este vorba și ce tratament trebuie să urmez. Încep să ies din greva foamei (...) Potrivit regulilor, este nevoie de 24 de zile pentru acest proces și se spune că poate fi o perioadă și mai grea, așa că urați-mi noroc. Încă o dată, acest mesaj este pentru voi, oameni buni din întreaga lume. Vă mulțumesc și nu vă voi dezamăgi!", a spus Aleksei Navalnîi.

Hotărârea de a ieși din greva foamei vine după ce mai mulți medici, inclusiv cel personal, i-au cerut acest lucru de teamă că ar putea muri sau și-ar produce „daune considerabile" asupra sănătății. „În calitate de medici curanți, apelăm la Aleksei Navalnîi și îi cerem să oprească imediat greva foamei pentru a-și păstra viața și sănătatea", au indicat cinci medici semnatari într-o scrisoare. Disidentul este încarcerat după ce autoritățile ruse l-au arestat și condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare imediat după ce s-a întors la Moscova de la Berlin unde s-a tratat după ce a fost otrăvit cu Noviok. Opozantul l-a indicat pe Vladimir Putin drept cel care a comandat tentativa de asasinat, o afirmație pe care Kremlinul o respinge.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE