Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alegeri SUA 2020: Se asteapta rezultate in cinci state americane. Biden are nevoie doar de Nevada pentru a fi președinte

Postat la: 05.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Soarta alegerilor prezidențiale din Statele Unite a ajuns, joi dimineață, să depindă de rezultatul din cinci state ce au, în total, 60 de voturi în colegiul electoral. Trump conduce în 4 dintre ele, dar Biden a tot recuperat din diferență, mai ales în condițiile numărării la sfârșit a voturilor venite prin poștă.


Cum arată situația joi dimineață: câte voturi au rămas de numărat (procentual și în cifre absolute), care este diferența și în favoarea cui:


  • Potrivit estimărilor Fox News și Associated Press, Biden și-a asigurat 264 de voturi din cele 270 necesare pentru a deveni președinte, în timp ce Trump are doar 214 la acest moment.


În Pennsylvania (20 de voturi), după numărarea a 89% dintre voturi, Donald Trump are 50,7%, iar Joe Biden 48,1%. Acest stat este, de obicei, un fief al democraților, dar în 2016 voturile sale s-au dus la actualul președinte.

În Georgia (16 voturi), după ce 98% din opțiunile electorale au fost procesate, Trump are 49,7%, iar Biden 49,1%. Georgia votează, în mod tradițional, cu republicanii.

În Carolina de Nord (15 voturi), după numărarea 94% dintre voturi, Trump are 50,1%, iar Biden 48,7%. Și acest stat este, în mod obișnuit, dominat de republicani.

În Nevada (6 voturi), stat colorat de obicei în albastru, după procesarea a 75% dintre voturi, Biden conduce cu 49,3% la 48,7%.

În joc mai este și Alaska, fief republican clar, care are însă doar 3 voturi în Colegiul Electoral. După numărarea a jumătate dintre voturi, Trump are 62,1%, iar candidatul democrat 33,5%.



De menționat că o bună parte din presa americană l-a dat deja câștigător pe Biden în Arizona (11 voturi), deși s-au numărat doar 86% dintre voturi, iar avansul lui Biden este mai mic de 3%. La alegerile din ultimele trei decenii, Arizona a votat de obicei cu candidatul republican.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE