Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Al-Qaeda îl amenință pe președintele francez Emmanuel Macron și îndeamnă la uciderea celor care îl insultă pe profet

Postat la: 03.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Al-Qaeda din Maghrebul islamic și-a îndemnat luni adepții să ucidă pe oricine care-l insulta pe profetul Mohammed și l-a amenințat pe președintele francez Emmanuel Macron în legătură cu observațiile sale asupra islamului

Luna trecută, Macron a apărat publicarea de desene animate care îl înfățișează pe profetul Mahomed pe motivul libertății de exprimare, lansând o campanie împotriva radicalismului islamic și provocând furie în lumea musulmană. „A ucide pe oricine îl insultă pe profet este dreptul fiecărui musulman", a declarat grupul jihadist, cunoscut sub acronimul său francez AQMI. Remarcile lui Macron au venit după decapitarea profesorului francez Samuel Paty lângă Paris de către un presupus jihadist, după ce acesta le arătase elevilor săi desene animate ale profetului Mohammed în timpul unei lecții despre libertatea de exprimare.

Aceasta a urmat republicării controversatei desene animate în septembrie de către săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo, în care Erdogan era reprezentat într-o ținută neglijentă de casă, stând în fotoliu şi ridicând rochia unei femei musulmane. Macron a promis să apere libertatea de exprimare, dar furia s-a răspândit în rândul musulmanilor din întreaga lume, mulți jurând să boicoteze produsele franceze. „Boicotul este o datorie, dar nu este suficient", a spus AQMI în declarație. A amenințat că va răzbuna comentariile lui Macron, descriindu-l pe președintele francez drept „tânăr și neexperimentat, cu puțin creier" și spunând că „a insistat să-l jignească pe profet".

Școlile franceze au ținut luni un minut de reculegere la nivel național în onoarea lui Paty, în timp ce îi îndemnau pe elevi și profesori deopotrivă să privească spre viitor. „Samuel Paty i-a învățat pe fiecare copil al Republicii să devină cetățean liber. Pentru el, pentru țara noastră, vom continua. Este onoarea și datoria noastră ", a scris premierul francez Jean Castex într-un tweet. Macron a promis că va crește protecția școlilor și bisericilor imediat după atacul de la Nisa, mai mult decât dublarea numărului de soldați desfășurați activ în țară. „Trăim zile grele și vreau să vă amintiți aceste câteva cuvinte. A fi francez la școală în republică înseamnă a învăța să fii liber, să înflorești, să te ridici prin cunoștințe ", a spus președintele un mesaj către elevi postat pe Facebook.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE