Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Agentul Mossad de la instalaţia nucleară iraniană din Natanz ar fi stat în România

Postat la: 19.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Identitatea unui presupus suspect legat de explozia de duminică de la fabrica de îmbogățire a uraniului de la Natanz, în centrul Iranului, pe care Teheranul a pus-o pe seama Israelului, a fost dezvăluită sâmbătă de televiziunea de stat iraniană, care a informat de asemenea că inidividu a fugit din țară.

Acesta a stat și în România, scrie agenția de presă israeliană în limba română. Potrivit canalului, care a publicat de asemenea o fotografie a suspectului, acesta este Reza Karimi, în vârstă de 43 de ani, din orașul Kashan. Un atac cibernetic al serviciului de informaţii israelian Mossad ar fi provocat întreruperea cu energie electrică care a avut loc duminică la instalaţia nucleară iraniană din Natanz, potrivit presei israeliene - transmite EFE. Posturile de televiziune israeliene 11 şi 13 au raportat că, potrivit unor „surse din servicii secrete occidentale", întreruperea nu a fost un accident, ci s-a datorat unui atac cibernetic israelian efectuat de Mossad şi a cauzat pagube semnificativ mai mari decât cele raportate de autorităţile iraniene. „Anunțul roșu" a enumerat de asemenea țările în care se spune că individul a stat, citând Spania, Emiratele Arabe Unite, Kenya, Etiopia, Qatar, Turcia, Uganda, România și o altă țară ilizibilă. Vineri, Iranul a anunțat că a început să producă uraniu îmbogățit în procent de 60% ca reacție la explozia de la Natanz, fapt ce constituie o nouă încălcare a angajamentelor asumate față de comunitatea internațională în cadrul acordului nuclear semnat în 2015.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE