Agentia Internationala pentru Energie nu crede că acțiunile G7 de a contracara evitarea plafonării prețurilor de către Rusia vor avea un impact semnificativ
Postat la: 22.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE) nu se aşteaptă ca măsurile G7 pentru a contracara evitarea plafonării preţurilor energiei ruse să schimbe situaţia aprovizionării cu ţiţei şi produse petroliere, a spus directorul executiv al AIE, Fatih Birol.
G7, Uniunea Europeană şi Australia au convenit să impună un plafon de preţ de 60 de dolari pe baril ţiţeiului rusesc pe mare şi, de asemenea, să stabilească o limită superioară de preţ pentru produsele petroliere ruseşti, pentru a priva Moscova de venituri în urma invaziei sale în Ucraina.
G7 va intensifica eforturile de a contracara ocolirea plafoanelor, "evitând în acelaşi timp efectele de propagare şi menţinând aprovizionarea globală cu energie", a declarat grupul sâmbătă, fără a oferi detalii, în timpul întâlnirii anuale a liderilor statelor membre.
AIE, care furnizează G7 analize şi contribuţii în domeniul energiei, nu vede aplicarea sporită a plafoanelor de preţ care afectează aprovizionarea globală cu petrol şi combustibil, a declarat Birol pentru Reuters, într-un interviu acordat pe marginea summitului.
"Orice schimbare semnificativă a pieţelor o vom reflecta, ca întotdeauna, în analiza noastră, în rapoartele noastre, dar deocamdată nu văd un motiv pentru a face o schimbare în analiza noastră", a spus el.
Potrivit lui Birol, plafonul de preţ a atins două obiective principale: nu a declanşat strângerea pieţelor, deoarece petrolul rusesc a continuat să curgă, dar în acelaşi timp veniturile Moscovei au fost reduse.
"Rusia a jucat cartea energiei şi a eşuat. Dar există câteva lacune, unele provocări pentru o mai bună funcţionare a plafonului preţului petrolului", a spus Birol.
G7 a readus, de asemenea, sprijinul pentru investiţiile în gaze în comunicatul de sâmbătă, în sensul că a spus că este o soluţie "temporară", pentru a aborda potenţialele deficienţe ale pieţei şi pe măsură ce naţiunile încearcă să se decupleze de energia rusă.
Mişcarea i-a alarmat pe activiştii climatici, care au avertizat că grupul ar putea să nu reuşească să îşi atingă obiectivul de emisii nete de carbon zero până în 2050 şi de a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius (2,7 Fahrenheit).
"Ar putea avea un anumit impact, dar ţările au reiterat încă o dată că, dacă există unele impacturi care să încetinească în acea zonă, vor accelera în celelalte zone şi nu le va schimba determinarea de a atinge obiectivul de 1,5 grade Celsius", a spus Birol.
"Tranziţia la energie curată are loc şi mult mai rapid decât cred mulţi", a subliniat acesta.
Schimbarea de limbaj a fost adusă de Germania, cândva un cumpărător de top de gaze ruseşti, au spus surse, iar comunicatul nu are inclus un interval de timp pentru investiţii în sectorul gazelor.
"Nu există o determinare a vreunui interval de timp acolo, dar cred că principala problemă este din cauza dependenţei, în special, a ţărilor europene de gazul rusesc aproape de zeci de ani. Acum nu este uşor să schimbi totul de la o zi la alta. Cancelarul (german) (Olaf) Scholz a spus clar din nou şi din nou că Germania este foarte dornică să atingă această ţintă de 1,5 grade. Şi cred în cuvintele sale ", a spus Birol.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 7.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu