Agenda Davos: Amprenta de carbon va influența decisiv prețul produselor!
Postat la: 25.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Companiile angajate în accelerarea procesului de tranziție către o economie cu zero emisii de carbon propun deja soluții software prin care să poată fi stabilită amprenta de carbon a produselor comerciale, astfel încât consumatorii să le poată cumpăra în cunoștință de cauză.
Prin urmare, populația va participa activ la reducerea emisiilor de dioxid de carbon prin achiziționarea unor produse cu amprenta de carbon cât mai redusă. În cadrul Forumului Mondial de la Davos, liderii companiilor de top explorează diverse soluții care vor ajuta la tranziția către zero net emisii de carbon. Abordarea schimbărilor climatice va necesita noi gândiri și abordări, vom avea nevoie de o serie de abordări și soluții inovatoare care pot scala impactul pentru a transforma rapid un viitor fără combustibili fosili, arată un nou material publicat în cadrul Agendei Davos.
Liderii companiilor de top explorează soluții și abordări care vor ajuta la tranziția net zero, inclusiv unele care ar putea fi surprinzătoare. Pentru a proteja clima, trebuie să adaptăm modul în care călătorim, ne încălzim casele, mâncăm sau luăm decizii de cumpărare. Dar înțelegerea modului în care acțiunile noastre pot avea un impact nu este întotdeauna ușoară.
În ciuda normelor ISO, nu există suficiente specificații standardizate pentru a determina amprenta de carbon a produselor (PCF) pentru produse individuale. În absența unor astfel de reguli detaliate, PCF-urile acelorași produse de la diferite companii nu pot fi încă comparate pe deplin. Se impun deci noi modalități, tehnologii și abordări în legătură cu modul cum vom scala schimbările și cum vom face progrese reale pentru acțiunea climatică, precizează sursa citată.
Astfel, pentru a ajuta clienții să înțeleagă mai bine impactul alegerii unui produs în detrimentul altuia, cei de la BASF au dezvoltat o soluție digitală puternică pentru a calcula amprenta de carbon (PCF) a unui produs, pe tot parcursul procesului de fabricare/obținere, pentru cele 45.000 de produse ale companiei. Calcularea PCF-urilor pentru produsele chimice este complexă, dar fezabilă - cu ajutorul datelor de emisie de încredere, o metodologie de calcul imparțială și o soluție digitală puternică. Datele oferă, de asemenea, perspective care ajută la identificarea potențialelor de reducere a emisiilor, susțin cei de la BASF.
În esență, industriile vor trebui să se alinieze la metodologii comune, iar producătorii vor trebui să îmbrățișeze principiul de a împărtăși datele despre amprenta de carbon a produselor lor cu partenerii lor de-a lungul lanțului valoric. Soluția digitală a BASF este disponibilă pe piață, prin acordarea de licențe către casele de software, pentru a prijini și alte companii în determinarea amprentei de carbon a produselor lor și în înțelegerea mai bună a factorilor lor de emisie.
În același timp, BASF se implică activ în numeroase consorții industriale și inter-industriale pentru a promova alinierea la o metodologie comună de evaluare a ciclului de viață, precum și pentru a stabili mecanisme și platforme de schimb de date. Pentru că numai cu informațiile corecte la îndemână se pot lua măsuri eficiente, susțin cei de la BASF.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu