Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Administrația Trump amenință UE cu taxe vamale suplimentare ca răspuns la subvențiile Airbus

Postat la: 09.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Administrația Donald Trump amenință UE cu taxe vamale suplimentare pentru o serie de produse europene, inclusiv elicoptere de pasageri, unele categorii de brânzeturi, vinuri și motociclete, ca răspuns la prejudiciile cauzate de subvențiile europene acordate companiei Airbus, rivala Boeing.

Într-o acțiune legală inițiată în urmă cu aproape 15 ani la Organizația Mondială a Comerțului, Statele Unite susțin că firma Airbus a primit de la UE câteva miliarde de dolari sub formă de subvenții ilegale, informează agenția Bloomberg. În contrapartidă, și Uniunea Europeană a inițiat o acțiune legală, în urma căreia s-a stabilit că Boeing a primit în mod ilegal stimulente fiscale în valoare aproximativ 325 de milioane de dolari de la statul american.

Biroului reprezentantului SUA pentru Afaceri Comerciale a publicat luni o listă cu produse europene ce ar putea fi vizate de taxe vamale suplimentare. Autoritățile americane și-au motivat decizia citând concluzia Organizației Mondiale a Comerțului potrivit căreia ajutorul acordat companiei Airbus "a provocat" în mod repetat "efecte adverse asupra Statelor Unite". Washingtonul a semnalat că taxele vamale suplimentare ar putea fi aplicate până când UE renunță la acordarea acestor subvenții acordate companiei Airbus, despre care SUA și Boeing spun că oferă firmei europene un avantaj incorect pe piața avioanelor de pasageri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE