Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A doua zi a summitului Donald Trump-Kim Jong-Un. Liderul nord-coreean: Dacă nu aş fi pregătit pentru denuclearizare, nu m-aş afla aici

Postat la: 28.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un au început discuţiile bilaterale oficiale, în spatele uşilor închise, în a doua zi a summitului din Vietnam, care a început cu o scurtă conferinţă de presă, conform BBC.

Conferinţa de presă a fost deschisă de liderul nord-coreean Kim Jong-Un, care a preluat, pentru prima dată, o întrebare a unui jurnalist american. „Vom sta împreună, vom avea un dialog minunat şi voi face tot posibilul să obţin un rezultat minunat în urma acestei zile", a declarat Kim Jong-Un. Liderul suprem nord-coreean a spus că dacă nu ar fi pregătit pentru denuclearizare nu s-ar mai afla la Hanoi, relatează site-ul agenţiei Dpa. "Dacă nu aş fi pregătit pentru denuclearizare, nu m-aş afla aici", a declarat Kim Jong-un, răspunzând întrebărilor puse de jurnalişti.

"Ăsta ar putea să fie cel mai bun răspuns pe care l-ai auzit", a adăugat preşedintele american Donald Trump. „Este prea devreme să mă pronunţ, dar vorbind din instinct, am sentimentul că vom avea rezultate bune", a transmis liderul nord-coreean, întrebat de un jurnalist american dacă are încredere în încheierea unui acord cu Statele Unite. Donald Trump s-a declarat de asemenea optimist în legătură cu discuţiile care vor avea loc azi. „Viteza nu este importantă pentru mine, nu mă grăbesc. Ceea ce este important este să facem acest lucru bine", a declarat Trump.

„Cred că este foarte important că relaţia de prietenie este puternică. Nu mă pot pronunţa neapărat pentru azi, dar pe termen lung, ştiu că vom avea un succes fantastic cu liderul Kim. (Coreea de Nord, n.red.) va fi o mare putere economică", a adăugat Trump. De asemenea, preşedintele american le-a transmis reporterilor că discuţiile privind programul nuclear s-au aflat pe agendă şi în cadrul cinei de lucru din prima zi a summitului. Conform unor informaţii apărute în presa americană, negociatorii americani nu mai doresc să obţină o listă completă a armamentului nuclear şi balistic şi a locaţiilor de testare.

Întâlnirea bilaterală dintre Donald Trump şi Kim Jong-Un a durat doar 30 de minute, cu 15 mai puţin decât era programată. Aceasta va fi urmată de o altă întâlnire, la care vor participa şi oficialii americani şi nord-coreeni. Discuţiile celor doi lideri se vor finaliza cu „o ceremonie comună de semnare a acordului", care va fi urmată de o conferinţă de presă, la ora locală 15:50 (10.50, ora României). Casa Albă nu a oferit detalii privind implicaţiile pe care le va avea acest acord, dar Statele Unite şi Coreea de Nord iau în calcul încheierea unui acord politic de încheiere a Războiului Coreean, care a avut loc în perioada 1950-1953.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE