Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A căzut Certificatul Vaccinal în Franța. Macron la adresa "non-cetățenilor" nevaccinați: "Nu vă bag la închisoare, dar nu veți mai putea merge nicăieri!"

Postat la: 05.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat ieri "într-un limbaj de cartier că a vrut să-i 'enerveze' pe cei nevaccinați prin introducerea unei noi legislații care să le interzică accesul în locurile publice", scrie Daily Mail. "Ieșirea isterică a avut loc după ce legea Certificatului vaccinal a căzut la milimetru în Camera Deputaților a Parlamentului francez.", mai adaugă publicația.

Deputatul Nicolas Dupont-Aignan a transmis revoltat chiar din Parlament: "Franța a devenit o Republică Bananieră! Dar nu vom ceda!" Comentariul lui Macron a stârnit reacții de condamnare din partea rivalilor din opoziție cu mai puțin de 4 luni înainte de următoarele alegeri prezidențiale. "Pe cei nevaccinați, chiar vreau să-i enervez. Și astfel, vom continua să o facem, până la sfârșit. Aceasta este strategia!", a declarat Macron pentru ziarul Le Parisien într-un interviu publicat marți seara târziu. "Nu îi voi trimite (pe cei nevaccinați) la închisoare, nu voi vaccina cu forța. Așa că trebuie să le spunem: de la 15 ianuarie, nu veți mai putea merge la restaurant, nu veți putea bea o cafea, nu veți putea merge la teatru, la cinema...", a adăugat Macron.

Expresia folosită de Macron "emmerder", ce poate fi tradusă şi prin „a scoate din sărite", este considerată „foarte informală" de dicţionarul francez Larousse şi a provocat critici imediate din partea rivalilor pe reţelele de socializare. „Un preşedinte nu ar trebui să spună aşa ceva", a declarat pe Twitter liderul extremei drepte Marine Le Pen. „Emmanuel Macron nu este demn de funcţia sa". În interviul detaliat, primul interviu al lui Macron în noul an, preşedintele francez a mai spus că se gândeşte să candideze pentru un nou mandat în aprilie, dar nu şi-a anunţat explicit intenţia.

Franța a pus în aplicare anul trecut un certificat de sănătate care împiedică persoanele fără un test PCR sau o dovadă de vaccinare să intre în restaurante, cafenele și alte locuri. Guvernul vrea să îl transforme într-un pașaport pentru vaccinuri, ceea ce înseamnă că doar cei vaccinați pot avea un permis de sănătate. Legislația va elimina opțiunea de a prezenta un test negativ, interzicând efectiv accesul persoanelor nevaccinate în localurile de ospitalitate sau în trenuri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE