2022: Criza rachetelor cubaneze este reluată... Doar mai gravă!
Postat la: 14.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Pentru cei, mulți fără îndoială, care nu au urmărit îndeaproape situația, iată un rezumat pentru a explica tensiunea dintre Rusia și americani. Nu-i pun la socoteală pe europeni, deoarece ei sunt doar marionetele lui Biden.
La căderea Uniunii Sovietice, americanii și NATO s-au angajat că NATO nu se va extinde "spre est". Un angajament oral, care i-a fost suficient lui Boris Elțîn în euforia sa alcoolică! Astăzi, însă, este clar că nu numai că NATO se află mult mai la est, dar și că țări care nu sunt (încă) membre ale NATO beneficiază de echipamentele și sprijinul Alianței Atlantice, cum ar fi Ucraina.
Rusia, văzând că trupele NATO se apropie periculos de mult de granițele sale, și-a întărit apărarea trimițând trupe, trebuie spus, "în interiorul granițelor sale", în Rusia. Armata rusă este la ea acasă în Rusia, totul pare normal... cu excepția americanilor care, în mod regulat și mai ales în ultimele luni, au acuzat Rusia că vrea să atace Ucraina și au profitat de acest lucru pentru a desfășura noi trupe în regiune, sub acoperirea NATO, desigur.
Trebuie remarcat că, apropiindu-se astfel de Rusia, forțele NATO se află la "6-7 minute" de Moscova. Acesta este timpul necesar pentru ca o rachetă NATO să lovească Moscova. Această scurtă întârziere lasă puțin timp pentru ca Statul Major rus să reacționeze, iar acest lucru este inacceptabil pentru Rusia. Există un sistem de represalii automate, dar acest lucru ar reprezenta un risc uriaș de război nuclear.
În același timp, forțele ucrainene, sprijinite de SUA, își intensifică atacurile continue asupra populației civile din Donbass, care și-a declarat independența față de Ucraina și dorește să se alăture Federației Ruse. Mai mult de 70% dintre locuitori au solicitat și au primit cetățenia rusă. Prin urmare, Ucraina bombardează în fiecare zi cetățeni ruși. Prin urmare, rușii au cerut mai multe lucruri, printre care respectarea de către Ucraina a "acordurilor de la Minsk" (care protejează populațiile din Donbass) și, mai ales, angajamentul, în forme legale, ca NATO să nu se extindă mai mult în est, în special în Ucraina și Georgia.
Mai multe întâlniri au avut loc în ultimele zile între ruși și americani în încercarea de a rezolva această "problemă". Americanii (NATO) refuză categoric să se angajeze să nu se extindă spre est. Rusia a spus foarte clar că nu va negocia în această privință și că, dacă americanii refuză, va lua măsuri militare pentru a-și garanta securitatea.
Așa cum era de așteptat, negocierile s-au învârtit în cerc și nu s-a putut ajunge la niciun acord, americanii "cerând" de altfel retragerea trupelor rusești desfășurate la granițele sale (în interiorul Rusiei, așadar) și, în plus, au înmulțit amenințările cu noi "sancțiuni" care ar urma să afecteze de data aceasta marile bănci rusești... și liderii, inclusiv pe Vladimir Putin însuși.
Astăzi, după o întâlnire cu NATO, viceministrul rus de externe a declarat că nu există niciun motiv pentru a continua reuniunea, deoarece americanii și NATO refuză categoric să ia în considerare cererile de securitate ale Rusiei (extinderea NATO) și că se așteaptă un răspuns scris săptămâna viitoare. Ministrul Lavrov a declarat că Rusia nu va aștepta mult timp pentru a acționa.
O declarație neașteptată și surprinzătoare a fost făcută de Herman Gref, un politician rus, director al Sberbank (banca națională rusă), cunoscut pentru dragostea sa pentru Occident și un membru proeminent al coloanei a cincea globaliste. Gref a declarat astăzi: "Când ești amenințat de ceva în fiecare zi, în cele din urmă nu mai este înfricoșător, așa că este imposibil să ne sperie cu el. Ce va fi, va fi, suntem pregătiți pentru toate scenariile." El se prezintă ca director de bancă, dar discursul său pare să arate că unii "globaliști" sunt de partea guvernului rus în această chestiune
Statul Major General i-a propus lui Vladimir Putin mai multe opțiuni militare. Desigur, niciuna dintre aceste măsuri nu a fost specificată, dar putem face unele presupuneri:
- Desfășurarea armatei ruse în Donbass la cererea autorităților republicilor Donețk și Lugansk. Acest lucru ar proteja populația civilă și este evident că ar exista lupte cu Ucraina pe teren. NATO și SUA ar numi acest lucru o "invazie rusă în Ucraina" și ne putem imagina armata rusă avansând spre Kiev (potrivit experților militari, Kievul ar cădea în mai puțin de o săptămână), în funcție de evenimentele politice.
- Instalarea de rachete rusești în Cuba și/sau Venezuela, ceea ce ar plasa Rusia la câteva minute de SUA.
- O măsură auxiliară ar putea fi invitația președintelui Lukașenko adresată rușilor de a se stabili în Belarus, care are o graniță mare cu Ucraina. Integrarea Belarusului în Federația Rusă, care a fost negociată timp de un deceniu, ar fi astfel în sfârșit finalizată, cu forțe rusești la frontiera UE din Polonia.
- Alte măsuri avute în vedere de unii analiști din Rusia sunt o intervenție rusă în statele baltice, chiar și în Finlanda. Acest lucru nu este foarte credibil, deoarece Rusia nu dorește să pornească un război, ci adoptă o poziție defensivă. Pe de altă parte, o întărire militară la granițele acestor țări este evidentă încă de la începutul operațiunilor, pentru a contracara un eventual atac NATO.
Dar pare evident pentru toată lumea că NATO nu va interveni direct dacă Rusia intervine în Donbass (considerat de NATO drept teritoriu ucrainean), Alianța Atlantică a spus-o de mai multe ori. Pe de altă parte, va furniza cu siguranță Ucrainei echipamente, ceea ce nu va face o mare diferență în ceea ce privește rezultatul final.
În contextul instalării rachetelor rusești în Cuba și Venezuela, este greu de văzut ce pot face americanii (în afară de invadarea Cubei sau a Caracasului?!), deoarece propriile lor rachete se află deja practic la granițele Rusiei. Noi "sancțiuni", așadar, care nu vor schimba mare lucru, dar Rusia a indicat clar că va riposta de data aceasta prin modalități "surprinzătoare". Ne putem imagina atacuri cibernetice care să dezactiveze site-urile energetice din SUA sau chiar sistemele de alimentare cu energie electrică. Acest lucru este de domeniul posibilității.
Următoarele câteva luni, săptămâni și chiar zile vor fi cruciale și ar putea exista evenimente care vor fi întâmpinate cu o oarecare amuzament de către gripa covidă
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu