Yesmeneala sindicală de la Ministerul Transporturilor
Postat la: 09.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Anunțul făcut ieri de Ministerul Transporturilor potrivit căruia Consiliul de Administrație l-a desemnat pe fostul director al Regionalei București Cristi Ungureanu, în funcția de director general interimar al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, a fost precedat de câteva scene desprinse parcă din „O scrsioare pierduta" a lui Ion Luca Caragiale.
Ceea ce nu prea se știe este că înainte ca cei cinci membrii al CA de CFR SA, numiți de vremea lui Ion Rus, să-l propună pe Cristi Ungureanu, ministrul Transporturilor Felix Stroe a avut o întâlnire cu câțiva lideri sindicali de la calea ferată pentru desemnarea unui nou director general la această companie. Discuțiile, dar mai ales concluzia finală acestei întâlniri ne-a reaminitit de replica lui Farfuridi: "Ori să se revizuiască, primesc! dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, și anume în punctele... esențiale!". Numai că rolul lui Farfuridi a fost jucat ieri de ministrul Transporturilor, iar în pilea lui Trahanache, Tipătescu și Brânzovenescu au fost liderii sindicali de la calea ferată. Ca sceneta să fie identică cu cea a lui nenea Iancu a existat și un Cațavencu în persoana liderului BNS Dumitru Costin.
Secvența din „O scrisoare pierduta" jucată în această săptămână la Ministerul Transporturilor a avut o regie cu totul aparte. Ministrul Felix Stroe s-a întâlnit cu cei mai reprezentativi lideri sindicali de la calea ferată pentru a cădea de comun acord asupra noului director general interimatr de la CFR SA. Cei trei smei sindicali ai lui Caragiale- Trahanache, Tipătescu și Brânzovenescu, adică Florin Dobrescu, Iulian Măntescu și Maxim Rodrigo, l-au propus pentru postul de director general al CFR SA pe controversatul director regional de la Iași Constantin Axinia. Însă, un alt lider sindical- Mare Grigore de la Cluj. a sărit ca ars, nefiind de acord cu această propunere. De fapt, Mare Grigore era portavocea liderului BNS, Dumitru Costin, al cărui mesaj a fost clar: „Oricine director general la CFR SA, dar nu Axinia". Contradicțiile dintre aceste două tabere sindicale au la bază un raționament simplu: structurile sindicale păstorite de Florin Dobrescu, Iulian Măntescu și Maxim Rodrigo sunt afiliate la Confederația Meridian condusă de eternul lider pensionar Ioan Popescu, iar sindicatul lui Mare Grigore este în barca BNS cârmuită de Dumitru Costin.
Or, Costin și Popescu sunt precum șoarecele cu pisica. Atunci, ca să fie pace între ambele tabere, Felix Stroe l-a scos din joben pe Cristi Ungureanu. Oopsss! Trahanache, Tipătescu și Brânzovenescu au rămas ca la teatru. S-au frecat la ochii, s-au tras de urechi, au tras aer piept și cu nod în gât, la unison, au zâmbit mânzește dar aprobator către Farfuridi. „Noi l-am propus pe Cristi Ungureanu", au declarat cei trei la sfârșitul întâlnirii în fața camerelor de luat vederi. Adică, consecvență și verticalitate sută șa sută! Mai direct- yesmenism total sau cum ar zice Pristanda „"Ghiță, Ghiță, pupă-l în bot și papă-i tot". Iar ca scenariul din scrisoarea lui Caragiale să fie total, ministrul Transporturilor a acceptat ca în locul lui Ungureanu la Regionala București să fie pus Laurențiu Malaroi, adică tocmai directorul demis de Stroe în urmă cu câteva săptămâni pentru debandada și bazarul din Gara de Nord. Practic, finalul din „O scrisoare pierdută" a fost adaptat după cupletele lui Constantin Tănase - „El tic, eu tac, el tic, eu tac". Sau fără ocolișuri „Totul este ca-nainte,/ De belele n-am trecut,/ Se trag sforile, se minte,/ Și cu asta ce-am făcut?, adică „Davai ceas, davai moșie/ Harașo tovărășie!"
Ion Teleanu
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu