Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Washington Post, despre marele mister al războiului: Unde au dispărut 700.000 de soldați ucraineni?

Postat la: 05.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Presa de peste ocean abordează un subiect învăluit de mister ținînd de războiul din Ucraina: unde sunt și ce fac 700.000 dintre cei un milion de soldați ucraineni aflați sub arme, dar care nu au luptat o secundă de la izbucnirea invaziei?

Chiar dacă le promite partenerilor internaționali că Ucraina va face față luptelor dacă va primi armele necesare și alte tipuri de sprijin, președintele Volodymyr Zelensky și comandanții săi militari de top nu au reușit până acum să prezinte un plan clar de recrutare sau de recrutare a mii de noi soldați de care este nevoie în mod critic pentru a se apăra împotriva atacurilor continue ale Rusiei, scrie azi Washington Post.

Incapacitatea lui Zelensky de a crea un consens politic cu privire la o strategie de mobilizare - în ciuda lunilor de avertismente cu privire la o lipsă severă de trupe calificate pe front - a alimentat diviziuni profunde în parlamentul ucrainean și, mai larg, în societatea ucraineană. Aceasta a făcut ca armata să se bazeze pe un amalgam de eforturi de recrutare și a semănat panică în rândul bărbaților în vârstă de luptă, dintre care unii s-au ascuns, îngrijorați că vor fi recrutați într-o armată slab echipată și trimiși la moarte sigură, având în vedere că ajutorul pentru Ucraina rămâne blocat la Washington.

Dilema legată de cum să umple rândurile l-a confruntat pe Zelensky cu probabil cea mai mare provocare la adresa conducerii sale de la începutul invaziei din 2022. Lipsa unei strategii clare de mobilizare - sau chiar a unui acord cu privire la câte trupe suplimentare necesită Ucraina - a contribuit la demiterea de către Zelensky a generalului său de top, Zalujni, în februarie, dar noul comandant șef, Oleksandr Syrsky, nu a adus până acum nicio nouă claritate.

Syrsky a fost însărcinat cu auditarea forțelor armate existente pentru a găsi mai mulți soldați apți de luptă, după ce biroul lui Zelensky a anunțat recent că, din cele 1 milion de persoane care au fost mobilizate, doar aproximativ 300.000 au luptat pe front. Dar, la aproape o lună de la promovarea sa, nimeni din conducerea militară sau din administrația prezidențială nu a explicat unde sunt acești 700.000 - sau ce au făcut, mai scrie ziarul american.

Bogdan Tiberiu Iacob

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE