Victor Ponta este drona cui?
Postat la: 03.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Nu poate fi întâmplător atacul non-stop pe care Victor Ponta îl declanșează împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea. Acest asalt poate fi pus, dar într-o măsură extrem de mică, pe seama unor greșeli la vârful partidului și, încă mai puțin, pe seama unor eșecuri ale Executivului.
La un nivel mai consistent, nu poate fi exclusă ipoteza conform căreia Victor Ponta stă la pândă și se antrenează pentru o lovitură fatală împotriva lui Dragnea, de natură să îl readucă pe el însuși la vârf. Și, totuși, nimic din toate acestea nu explică în mod convingător acțiunile fostului președinte PSD. Mai degrabă sunt înclinat să cred că el acționează ca o dronă. Drona cui?
Sunt primul ziarist din România care a semnalat legăturile sulfuroase dintre Victor Ponta și serviciile secrete. Am făcut-o atunci când acesta era în plină ascensiune. Președinte PSD, copreședinte USL și prim-ministru. Cum s-ar spune, omul era pe cel ai mare val posibil. Și tocmai atunci am aflat. I-am comunicat o serie de detalii lui Crin Antonescu. Eram consilierul acestuia și avea obligația să îl avertizez. Nu cred că m-a crezut atunci când i-am povestit cum a fost Victor Ponta recrutat de către Serviciul de Informații Externe.
Același serviciu pentru care socrul său, Ilie Sârbu, transpirase încă din anii comunismului. Tot eu am devoalat, puțin mai târziu, asemenea detalii și opiniei publice. Mult mai târziu, Traian Băsescu a preluat și el ștafetă. De ce semnalam această parte întunecată, ascunsă a biografiei lui Victor Ponta? Dintr-un motiv foarte simplu: era periculos să existe un om în fruntea Executivului, a coaliției aflată la guvernare, care mai dorea să ajungă și președintele României și care să acționeze sub dublă comandă.
Dacă un serviciu secret te-a recrutat, dacă el te-a împins în față ca să sari năucitor peste etape, fiind promovat dintr-un tânăr procuror până la Parchetul General și apoi în misiuni în străinătate, sub forma unor stagii de perfecționare, chiar pe lângă procurorul general al Europei și care apoi îți mai suflă în pânze și pentru a ajunge liderul celui mai important partid și prim-ministru, atunci același serviciu secret va avea grijă să te țină sub control. Iar dacă încerci cumva să scapi din această pânză de păianjen și să o iei pe cont propriu pentru că ți s-a urcat la cap, atunci tot serviciul secret este cel care îți taie craca de sub picioare și îl pune, în cea mai înaltă funcție în stat, pe contracandidatul tău. Așa cum s-a întâmplat.
Victor Ponta a fost bătut cu linia peste mâini tocmai fiindcă a încercat, urcându-i-se puterea la cap, să o ia pe cont propriu. La fel cum Crin Antonescu a fost bătut cu linia peste mâini pentru că a avut naivitatea, aș spune chiar candoarea, să creadă prea mult timp în sinceritatea lui Ponta. Numai că Victor Ponta este un produs reciclabil. După infrangearea sa la prezidențiale, împingerea sa în afara PSD și apoi a conducerii Guvernului, el nu era totuși un produs expirat. A fost resuscitat pentru a-i sufla în ceafă lui Dragnea. Astfel încât nici Liviu Dragnea să nu scape de sub control. Și nici Sorin Grindeanu.
După cum se poate observa cu ochiul liber, Victor Ponta începe să își piardă orice susținere cât de cât consistentă în PSD. Jocul său dublu displace. Și nu este de natură să îi aducă prea mulți partizani. Dimpotrivă. Și tot cu ochiul liber se vede că el nu are un partid de schimb. Nu există nicio formațiune politică cât de cât importantă către care s-ar putea îndrepta. Nici măcar proiectul cu ONG-ul din jurul Mării Negre nu i-a reușit. Ori, în aceste condiții, este firesc să ne întrebăm ce anume îl mână în luptă pe Victor Ponta împotriva propriului lider de partid, încă extrem de popular în PSD. Iată cum, prin eliminare, ne întoarcem de unde am plecat. Ca și în trecut, Victor Ponta este o dronă. Care încă mai poate funcționa eficient. Având la pupitrul de comandă fețe nevăzute. Păpușari care știu ce vor.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu