Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Variola maimuței sau despre cum vine Bernard Shaw la "Vocea României"!

Postat la: 26.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Bill Gates profețea încă de anul trecut venirea unei noi pandemii. Curios, el anunța variola maimuței, înainte de a apărea primul caz. Media mainstream a promovat frenetic boala. Chiar înainte de a se pronunța epidemiologii, ceea ce ne face să credem că noul "capitalism al intereselor" - enunțat de gurul resetării, Klaus Schwab - e mai abil în a deschide noi linii de finanțare, decât a vindeca planeta.

Bill Gates a fost la o fabrică de vaccinuri în Danemarca, anul trecut. Ca o pură coincidență, Bavarian Nordic are licența pentru vaccinul Imvanex împotriva variolei. Cu acel prilej a spus că "banii timpurii accelerează lucrurile." Despre ce vorbim? Pandemia de coronavirus a sporit averile miliardarilor din industria farmaceutică, alimentară şi energetică cu 453 de miliarde de dolari în ultimii doi ani, în contextul creşterii preţurilor la energie şi a diverselor mărfuri în timpul pandemiei, dar şi al războiului din Ucraina, arată un raport al organizaţiei britanice nonprofit Oxfam. Fundația Melinda & Bill finanțează fel de fel de cercetări pentru sănătatea planetei. Nu-i așa că-i lungă barba popii?

Dar revenim la "cestiune." Variola a ucis acum trei sute de ani 200 de milioane de oameni. În 1796, englezul Edward Jenner a testat primul vaccin împotriva cumplitei boli pe fiul grădinarului său în vârstă de opt ani, bolnav de variolă. Încă de când era student la Medicină, a observat că pacienții care dezvoltau variola taurinelor (o maladie infecțioasă a vacilor caracterizată prin erupție cutanată și transmitere la om) erau protejați împotriva variolei. De fapt, inocularea cu viruși latenți de la el provine. Ulterilor Pasteur a dezvoltat vaccinul.

În 1977, s-a consemnat ultimul caz de variolă pe planetă. Asta în urma vaccinării masive. Iată, curios, înainte de Forumul miliardarilor lumii de la Davos, a apărut fulminant, mai mult în media, decât în viața reală, variola maimuței. Cum deschizi vreun canal american, auzi cum bubuie cuvântul monkeypox. Dar de ce de la maimuță? Cine a stabilit originea? Bill Gates? De ce nu i se spune simplu variolă?

Pentru a reinstaura frica în societate, atât de născătoare de bani pentru miliardarii lumii, s-a încercat luna trecută cu epidemia de hepatită cu virus necunoscut. Atunci, l-am sunat pe domnul profesor Adrian Străinu-Cercel, care a râs de mine când i-am spus că o cohortă de 178 de pacienți a fost studiată de o academie medicală britanică. M-a întrebat ironic care e virusul necunoscut? Acțiunea de propagandă se pare că n-a ținut. Și, țuști, înainte de summit-ul de importanță mondială de la Davos, a sărit în prim plan iepurele variolat. Ce spuneți? Câtă coincidență?

"Banii timpurii accelerează lucrurile." Nu? Și sporesc capitalurile. Îmi aduc aminte că în toamna anului 2020, i-am recomandat unui coleg care juca pe bursă să investească în trei producători de vaccinuri. Nu o să-i dau numele. A făcut 800.000 de dolari, stând acasă, nu vegetând ci jucând, fără a se gândi la nemurirea sufletului. Băieții cu mâncărimi în palme au încercat "hepatita cu virus necunoscut," o tâmpenie sinistră. Cum să nu fie cunoscut? Păi și atunci cum au fost testați pacienții? Pe baza a ce?

V-am tot explicat că astăzi minciunile se iau doar din "surse oficiale" și persistați în eroarea de a vă uita în gura propagandiștilor din UM-urile de presă. Marii creatori de fake-news-uri sunt chiar cei care finanțează presa de brigadă, adică cea pusă să propage frica. Trăim în plin univers distopic în care creatorii de curente strigă: "închideți fereastra că ne trage curentul!" Obsedanta întrebare revine. De ce e variola maimuței și nu a vacii? Cine a stabilit? Cum de s-au infectat oameni aflați la mare distanță. Mister neelucidat.

Noroc că variola are vaccin. Și, totuși, cine vrea să reinstaureze panica în societatea globală. Cum cine? Posesorii de bani timpurii. Vaccinul e pe țeavă. Trebuie decretată pandemia și banii timpurii vor produce vulcani pentru cei care au știut dinainte cât de perfid atacă virusul pregătit să explodeze. Râdem de prostia noastră cu ciucuri. Cădem în depresie, doar la un semnal dat perfid de oligarhii buni ai lumii. Cei răi sunt ruși. Nebunii din Zbor deasupra unui cuib de cuci erau mai normali decât insurgenții de la Davos

S-au adunat la Davos "posesorii de bani timpurii" pentru a pune la cale stăpânirea totală a lumii, avea să-mi scrie ieri un comentator pe o pagină de socializare. Adevăr pur. Variola maimuței sau despre cum se zăpăcește lumea prin televiziuni, ar putea fi o nouă regie a piesei "Zbor deasupra unui cuib de cuci." Până și actorii de acolo par mai normali decât cohorta de bogați adunați la Davos. Banii timpurii fac bani serioși, iar planeta e ocupată de imnul Slavi Ukraini. Întotdeauna Diavolii s-au rostogolit în lucruri mărunte.

De ce variola maimuței? Simplu. În memoria colectivă încă mai persistă povestea (nedemonstrată științific n.a.) cu Pacientul Zero care s-a infectat prin anii 1980 cu HIV în urma unui contact sexual cu maimuța. De ce presa vorbește despre infectarea în comunitățile gay din Spania? E pentru a veni în consonanța unui mit social. SIDA a pătruns în lume prin aceste subculturi. Creatorii de conținut nu înoată împotriva curentului.

Narativul livrat media e pentru a înspăimânta. Terenul e desțelenit. Vin buruienile dușmănoase și posesorii de sape nu sunt îndemânatici. Banii timpurii fac banii grași. Diavolii s-au reunit de urgență la Davos pentru a pune la cale stăpânirea totală a lumii. Simțiți de ce suntem atât de empatici cu poporul ucrainean? Slavi Ukraini și când facem plinul la carburant și când plătim dublu factura de energie. Slavi...

George Bernard Shaw a fost un dramaturg și un agitator politic. A trăit în aceeași perioadă cu Ion Luca Caragiale. S-a implicat în fel de fel de campanii. A devenit vegetarian, socialist, un orator desăvârșit, un polemist și, nu în ultimul rând, un dramaturg. El a fost liderul Asociației Fabian, înființate în 1884, un grup socialist din clasa de mijloc care urmărea transformarea societății engleze nu prin revoluție, ci prin "permeabilitatea" (în termenul lui Sidney Webb) vieții intelectuale și politice a țării.

A avut variolă și a reușit să se vindece. Pentru a-și masca o cicatrice pe față, și-a lăsat barbă. În 1925, când Caragiale nu mai era, a luat Premiul Nobel. În 1903, a devenit un mare antivaccinist. A considerat, potrivit presei vremii, că vaccinarea e "o piesă de vrăjitorie deosebit de murdară." Și că: "Banii cheltuiți pe vaccinuri scumpe ar fi trebuit să meargă la construcția de locuințe pentru săraci."

Marius Ghilezan

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE