Valiza cu documente anti-Dragnea
Postat la: 04.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
O valiză pe câmp. Plină cu documente. Toate legate de omul cel mai fugărit de DNA și cel mai urmărit de opinia publică. E vorba de Liviu Dragnea. Iar valiza era undeva aruncată neglijent pe un câmp din Teleorman. Și ar fi fost găsită întâmplător de un cetățean. Care a predat-o într-un loc care nici nu i-ar fi putut trece prin minte unui om obișnuit. La redacția Rise Project.
Am condus ani la rând un trust de presă. Care a avut nu unul, ci două ziare de investigații. Ziua și Gardianul. Ambele se ocupau cu dezvăluiri la care trudeau zeci de ziariști de specialitate. Nu am avut însă niciodată un asemenea noroc cum este cel cu care se laudă redacția Rise Project. Să mă explic. Admițând că un cetățean căruia i-a căzut pata pe Liviu Dragnea s-a împiedicat de o valiză plină de documente despre acesta și care completează verigile lipsă care îl leagă de Tel Drum, acesta ar da fuguța la DNA. Pentru că este de notorietate faptul că Tel Drum este scotocit de procurorii instituției, tocmai pentru a se stabili legăturile cu Liviu Dragnea. Cine ar putea utiliza mai eficient aceste documente decât procurorii DNA? Cum de s-a împiedicat de valiză tocmai un cetățean din Teleorman, care-i poartă sâmbetele lui Dragnea? Dar să admitem că până aici istoria e veridică și nu e inventată de reporterii site-ului de investigații.
Dacă până în acest punct lucrurile chiar așa stau cum ne sunt prezentate și considerând că respectivul cetățean are mai mare încredere în presă decât în procurorii DNA, fapt care, cel puțin teoretic, nu poate fi exclus, cum ar fi procedat acesta în mod normal? Prima opțiune ar fi fost una dintre televiziunile de știri - și sunt vreo trei - care este critică la adresa liderului PSD. Pentru că indiscutabil este infinit mai spectaculos ca documentele și respectiv dezvăluirile să fie împărtășite prin intermediul unei televiziuni de un public suficient de numeros. O altă opțiune ar fi fost să aleagă redacția unui ziar. Și sunt destule ziare dispuse oricând să publice dezvăluiri despre Liviu Dragnea. În plus, este infinit mai ușor să localizezi și să ajungi la redacția unui ziar decât să cauți un site, să încerci să identifici persoanele de contact, eventual o adresă de e-mail, să trimiți un mesaj care se poate pierde în spam sau poate rămâne necitit și să aștepți să te caute cineva. Apoi să pleci cu valiza la drum, să o predai și, în prealabil, să te rogi frumos de persoana respectivă să nu te dea de gol. Să-ți păstreze numele anonim.
Una peste alta, până vom vedea despre ce documente este vorba, până când acestea vor fi puse la dispoziția opiniei publice prin intermediul Rise Project, singurul lucru relevant rămâne modul de operare. Pe ce căi a ajuns respectiva valiză pe mâna jurnaliștilor? Și, desigur, mai rămâne de văzut ce e legal și ce este ilegal în toată această afacere? Pentru că ni s-a sugerat că prin muntele de date există și unele cu caracter confidențial, nedestinate publicității.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu