Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Unde sunt zapezile de altadata

Postat la: 09.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tot românul e la mare. A început sezonul. Sezonul de pescuit la coca. Hoteluri pline, înghesuială pe plajă, spre bucuria hotelierilor și micangiilor. Demult marea nu a mai văzut și atâția polițiști, care să scruteze zările. Cu mic, cu mare, gradati, civili, pescăruși, caută cu înfrigurare pachetele de cocaină, eșuate.

De zile bune, țărmul Mării Negre abundă în pachete cu droguri, aduse de valuri la mal. Cică o șalupă, sau ce o mai fi fost ea, a eșuat pierzând prețioasa încărcătură. De o puritate incredibilă și de o valoare, așișderea. Pachetele provenite din Tulcea, unde s-a produs scufundarea, ies la suprafaţă de-a lungul coastei din judeţul Constanţa, la Vadu, Agigea, Eforie, Costineşti, 23 August, din cauza curenților marini, intensificați de vânt. Până la graniţa cu Bulgaria, mai au de parcurs doar câţiva kilometri. Și ce, să stăm cu brațele încrucișate ca de cocaina noastră să se bucure vecinii bulgari? Oricum o parte buna există.

Jandarmeria, Poliția, SRI, ce mai, toate structurile care ne apără pe noi, ne-au transmis ca transportul era demult monitorizat și situația sub control. Doar un pic împrăștiată pe întregul litoral. Dar poate și asta face parte din scenariul desenat de vajnicii apărători ai liniștii noastre. Parcă îi și văd pe băieții din cartelul de la Medellin dându-și cu pumnii în cap că s-a înzăpezit, de sute de milioane de euro, malul românesc al Pontului Euxin și au fost deconspirați. Ori pe El Chapo, bătând în lung și în lat, celula din penitenciarul american unde este încarcerat, întrebându-se ce s-a întâmplat cu profesionalismul narcotraficanților. Oricum, doi sârbi au fost reținuți și cercetările continuă.

„Nu putem, în aceste momente, să facem mai multe declarații fiindcă ofițeri de la combatrea crimei organizate s-au infiltrat în temutele carteluri de droguri, pe care în următoarele zile, le vor destructura. Vom reveni cu amanunte la timpul potrivit" sună parcă a comunicat al organelor. Oricum, încep să cred în premoniții. Pai nu Tudor Chirilă interpreta - Piesa asta o cânt în drum spre mare. Mai că Mutu rămâne mut. Acum și poliția are vina ei. Să anunți că sunt droguri în nisip? Se apucă unii și trag pe nas... Și toate acestea, se petrec parcă în ciudă, în lipsa lui Mazăre. Ma-ma-Mamaia! Dacă căutările nu vor avea un final fericit pentru toți, cei nemulțumiți se pot retrage în filozofie. Uite, așa cum face băiatul domnului Pleșu.

Mihnea Talau

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE