Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Unde-s doi...

Postat la: 03.12.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Weekend-ul de dinaintea lui 1 Decembrie a început pentru noi, fanii sportului, cu debutul catastrofal al naționalei de handbal feminin la Campionatul Mondial, unde fetele noastre au fost umilite pur și simplu de echipa Spaniei!

Cine își punea mari speranțe în revenirea Cristinei Neagu a constatat că nici măcar jucătoarea nr.1 a lumii nu a fost în măsură să facă minuni, mai ales că și recunoscuse public că e nepregătită după lunga perioadă de absență. Ibericele ne-au servit o lecție usturătoare, la un scor(31-16) la care nu-mi amintesc să mai fi fost îngenuncheată naționala noastră de mulți, foarte mulți ani. Și chiar dacă am trecut ulterior de Senegal și Kazahstan, greul abia urmează, cu Muntenegru și Ungaria...

Să revenim însă la fotbal, unde vestea weekend-ului a fost că Mirel Rădoi, selecționerul naționalei, și-a ales deja secundul, nimeni altul decât vechiul său prieten Nicolae Dică, care i-a fost coleg de echipă la Steaua, ca jucător, și apoi mână dreaptă, în ucenicia de antrenorat la FCSB-ul lui Becali. Un tandem gata sudat, cu potențial promițător, deci în măsură să aducă reprezentativei aerul proaspăt atât de necesar înaintea barajului din martie, cu Islanda. De altfel, Dică a și declarat: „Am primit cu bucurie vestea că Rădoi este noul selecţioner al naţionalei. Voi fi alături de el și voi colabora cu Mirel. Astăzi i-am dat ok-ul, că îmi doresc să lucrăm împreună, iar săptămâna următoare urmează să și semnez contractul."

Nu știu dacă Dică a fost invitat la ceremonia tragerii la sorți a grupelor EURO 2020, găzduită tot în weekend de capitala României. Dacă Burleanu s-a codit să-l invite până și pe Gică Popescu, omițându-l rușinos pe Hagi, n-ar trebui să ne mai mire nimic, nici măcar că printre invitații casei s-a aflat păgubosul Cosmin Contra. Noroc că organizarea a fost plătită și asigurată de UEFA, că din punctul nostru de vedere, e vai și-amar! Suntem în întârziere mare și probabil nerecuperabilă cu construirea celor trei stadioane necesare, iar federația lui Burleanu comunică deja că alternativă vor fi arenele de la Mogoșoaia, Voluntari și Berceni.

Iar dacă mai adăugăm și anunțul starostelui FRF, că gazonul de pe Arena Națională urmează să fie schimbat pentru a...11-a oară, înțelegem exact cât de pregătiți suntem ca țară-gazdă pentru partide din grupele Europenelor. Burleanu ne-a explicat că se discută cu Primăria capitalei dacă va fi pus gazon natural sau hibrid, întrucât..."noi, ca țară, nu avem acest know-how, pentru a ști cum să întreținem suprafețele de joc ", potrivit sport.ro !?! Dacă așa stau lucrurile, la câți neaveniți sunt în federație, poate că măcar șeful lor, instruit în științe politice, se va specializa și în întreținerea gazonului, devenind astfel util într-un domeniu necesar fotbalului.

Mai ales că sorții ne-au hărăzit o grupă pe măsura jalnicelor pregătiri ale găzduirii meciurilor de la București şi nu prea văd valul de suporteri străini prăbușindu-se peste noi. Dacă va fi să ne calificăm, credeți că ne vor invada ucrainienii, austriecii și olandezii, ca să se preumble din Berceni în Voluntari sau prin împrejurimi, la Mogoșoia, unde-i trimite băcăuanul de la FRF? Ori poate că vor ajunge și în Ghencea, dacă se va finaliza cumva în grafic noua arenă Steaua.

Cât despre performanța naționalei, să-i lăsăm deocamdată pe Rădoi și Dică să-şi facă treaba, cu speranța că unde-s doi, puterea crește! Prezent și el la tragerea la sorți, Mirel Rădoi a acceptat că Grupa C, în care ar putea ajunge România, nu e de speriat, dar, până acolo, selecționerul e doar cu gândul la Islanda și promite că la națională se întoarce foaia. Era și cazul, era și timpul!...

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE