Un teuton de belle-epoque
Postat la: 16.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
A început play-off-ul, cu o vreme câinească, revenită asupra noastră parcă anume pentru a ne strica plăcerea celor mai atrăgătoare meciuri din campionat. După cum știți, sunt calificate cele mai valoroase și mai în formă șase echipe, fiecare cu șansa ei de a accede la titlu dar, după prima rundă, doar Steaua poate spune că îi cresc speranțele.
Băieții lui Reghecampf au învins cu 2-0 CFR-ul clujean, la capătul unui meci frumos, în care Ovidiu Popescu - un mijlocaș care nu i-a trezit încă interesul lui Herr Daum - a avut o prestație de nota 10 și a înscris un gol de kinogramă. În celelalte două partide ale rundei inaugurale, Astra și CSU Craiova au făcut, sâmbătă, remiză albă , ca și Viitorul cu Dinamo, luni seară, la Ovidiu, pe o ploaie torențială. În aceste condiții, patru echipe au acumulat câte un punct, iar singura care a reușit trei a rămas Steaua, care a și trecut în fruntea clasamentului, Gigi Becali fredonând deja refrenul "Campionii, campionii!" Poate că da, poate și că nu, mai ales că în etapa următoare steliștii dau piept chiar cu oastea lui Gică Hagi, cea care ar fi stat și acum în vârful topului, dacă nu i s-ar fi răpit jumătate din punctele cu care intrase în play-off, prin prosteasca prevedere impusă de FRF. Iar luni seară, după meci, Gică a invocat din nou această nedreptate, fără a reproșa însă și băieților faptul că, din câte ocazii și-au creat, nu au valorificat măcar una!
N-aș zice, totuși, că ne aflăm într-o zodie a golurilor, care ne-ar prinde foarte bine la apropiata confruntare cu echipa Danemarcei. E drept, în lotul lărgit anunțat de papa-Daum l-am văzut inclus și pe Keșeru care, deși tocmai a semnat un hat-trick, nu pare să-l fi impresionat temeinic pe selecționer, cum am înțeles că nici verva lui Nicușor Stanciu nu-l prea încântă. Iar dacă ne amintim că la Cluj, pe 26 martie, ne va lipsi și Florin Andone, care e suspendat, sunt tot mai îngrijorat pentru potențialul echipei naționale într-un meci cu miza uriașă a celui care urmează. Și taman când ne facem aceste calcule, hop și Burleanu-bei care, guraliv ca o coțofană, iese din nou la rampă cu o declarație de mai mare râsu' . I-auziți:"N-aș putea spune că meciul cu Danemarca este un meci decisiv, dar este unul foarte important. Dacă vom câștiga, așa cum ne dorim, vom continua să visăm că putem întrerupe cei 20 de ani de absență de la Campiontul Mondial. Jucăm acasă, am mai bătut Danemarca, astfel încât chiar avem mare nevoie de această victorie. Chiar și cu o înfrângere, poziția mea este foarte fermă. Îmi doresc să putem continua cu Christoph Daum, chiar și după această campanie, pentru că am pus niște baze foarte solide!"
Eu vă repet că tipul ăsta - eșuat la FRF direct de la periferia lumii politice, dar cu trimitere de acolo - are probabil misiunea de a face harcea-parcea tot ce a mai rămas în picioare din fotbalul românesc. Pentru el, iată, partida cu Danemarca nu e decisivă dar, și dacă am pierde-o, o ține gaia-mațu' că vrea să continuăm cu selecționerul Daum. Poate ar trebui să-i reamintim politrucului Burleanu că teutonul de belle-epoque a fost contractat anume pentru a califica naționala României la Cupa Mondială. Atât și nimic mai mult, nici înainte și nici după, pentru că acesta este obiectivul pe care și l-a asumat și pentru care este plătit regește. Bazele solide invocate de șeful federației sunt basme de adormit copiii, de vreme ce, dacă nu a aflat încă, fotbalul e un sport care se joacă pe goluri, dar nu primite, ci înscrise. Cum ar trebui să înscriem și în meciul (decisiv) cu Danemarca!
Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu