Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un refuz elegant

Postat la: 24.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Aș fi vrut să comentez mai pe larg tragerea la sorți din Europa League, în care doar Gigi și Gică, adică FCSB și Viitorul, par să aibă drumul deschis înainte. Pentru craioveni va fi cu mult mai greu, inclusiv joi, cu Honved, după care ar urma AEK Atena.

În privința șanselor CFR-ului în Liga Campionilor, dacă sper să fi câștigat prima manșă a confruntării de miercuri seară, cu Maccabi Tel Aviv, mă aștept să nu piardă apoi returul, pentru a avea și noi șansa să vedem la lucru faimoasa Celtic Glasgow. Sigur, despre cupele europene ar fi multe de discutat, dar ceea ce s-a petrecut la meciul Dinamo - Craiova - încheiat cu victoria oltenilor (2-0), dar și cu dramaticul infarct suferit pe bancă de antrenorul Eugen Neagoe- mă obligă să zăbovesc asupra întâmplărilor din curtea "câinilor roșii". Neagoe, care a depășit din fericire momentul critic, și-a anunțat deja demisia, așa că degringolada continuă la clubul din șos. Ștefan cel Mare, unde finanțatorul Ionuț Negoiță s-a declarat gata să-i cedeze gratuit clubul lui Ion Țiriac, după ce faimosul om de sport și de afaceri, el însuși fost dinamovist de top, ironizase public situația jenantă în care a ajuns reputata echipă bucureșteană.

Dacă nu greșesc eu, Negoiță s-a aflat printre sponsorii câinilor roșii încă de prin 2006, deci cu mult înainte de a ajunge acționarul principal al echipei, dar nici el - cum nici mai toți antrenorii pe care i-a rulat în Ștefan cel Mare, inclusiv Eugen Neagoe! - nu a reușit să mulțumească faimoasa, dar super-exigenta galerie a dinamoviștilor. Suporterii alb-roșilor au și ei dreptatea lor, dată fiind continua decădere a echipei, pe fondul unui buget prea mic pentru a aduce jucători de top, cu care formaţia să revină la nivelul tradițiilor. Nici cu Andone nu s-a izbutit, nici cu Niculescu sau, mai recent, cu Mircea Rednic, toți foști dinamoviști de mare clasă, s-a sperat că poate vine Mircea Lucescu să-și bage agoniseala de o viață în "groapa" în care a crescut, dar cum toate aceste visuri s-au spulberat pe rând, Ionuț Negoiță a lansat oferta pentru Ion Țiriac: "Domnul Țiriac este un dinamovist pursânge. Are o expertiză sportivă de necontestat, a organizat și organizează turnee la cel mai înalt nivel, are o avere considerabilă, prin urmare cred că este cea mai bună soluție pentru Dinamo. Și îmi exprim disponibilitatea fermă de a-i ceda gratuit pachetul majoritar de acțiuni la Dinamo. Cu o minimă condiție, anume aceea de a realiza investiții în club, prin care să readucă Dinamo acolo unde îi este locul, să facă performanță. În condițiile în care i-l cedez gratuit, cred că este o afacere extrem de bună pentru dânsul și sper să accepte și să reușească să readucă Dinamo acolo unde îi este locul", a spus Negoiță pentru Gsp.

A doua zi după declarație, toată presa s-a grăbit să popularizeze oferta, așteptând răspunsul importantului om de afaceri, care nu a întârziat să vină, cu umorul său tipic: "Un profesor de economie m-a învățat odată să nu accept nimic gratis!"... Refuz elegant, firește, dar în completarea căruia Mitică Dragomir a explicat că Țiriac, hârșit în afaceri, nu putea să nu știe că în spatele generoasei gratuități stă și un morman de datorii, pe care ar trebui să le preia tot el! De aici înainte se cuvin însă câteva precizări lămuritoare în ceea ce privește investițiile pe care Ion Țiriac le-a făcut în și pentru sportul românesc, ca și sprijinul său acordat în mod constant marilor campioni. Că Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Camelia Potec sau Andreea Răducan se află de ani de zile sub aripa sa ocrotitoare, că pentru Simona Halep este un sfătuitor și un sprijin permanent sau că, în mandatul său de președinte al Comitetului Olimpic Român, Țiriac relansase efectiv sportul românesc. Cu câțiva ani în urmă, a creat o bază sportivă la marginea Bucureștiului, pentru elevii școlilor din cartier, Patinoarul acoperit de la Otopeni, făcut tot de el, e pus la dispoziție gratuit câtorva echipe de copii care practică hocheiul pe gheață, iar lumea tenisului românesc, care tocmai l-a ales președinte al federației, poate fi convinsă că viitorul sună bine pentru generațiile care urmează. Or, vin și vă întreb: îi mai lipseau de pe cap lui Mister Țiriac președinția clubului și tămbălăul interminabil din șos. Ștefan cel Mare? De-aceea a și refuzat oferta gratuită, cum a mai refuzat, la un moment dat, inclusiv invitația de a candida la Președinția României!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE