Un război tot mai ciudat
Postat la: 09.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cu avioane care vin la sfântul așteaptă. Cu blindate care sunt și ele pe drum. Cu baraje și magistrale submarine care sar în aer. Cu un front de 1.000 de kilometri. Cu partizani și cu o armată paralelă care se încaieră cu armata oficială. Un război cum nu s-a mai văzut.
Până de curând, se părea că principala notă distinctă a războiului din Ucraina este angajarea în luptă într-o măsură nemaiîntâlnită a dronelor de tot felul. Drone de atac și drone sinucigașe. Drone sofisticate și drone artizanale. Este însă doar o aparență. Acest război ciudat aduce multe noutăți. Unele de-a dreptul senzaționale.
Să recunoaștem că rareori se întâmplă în istorie ca în plin război, în interiorul aceleiași tabere, forțele armate să se încaiere. Se întâmplă acum în Rusia. Evgheni Prigojin, „bucătarul lui Putin", care cu voia „țarului" de la Kremlin și-a creat o armată de mercenari, al cărui principal obiectiv este jaful și din care fac parte mii de foști deținuți de drept comun, a intrat într-un conflict din ce în ce mai dur cu vârfurile armatei regulate a Federației Ruse, cerându-le literalmente capul. Ba mai mult, în cursul acestei săptămâni au avut loc lupte armate între mercenarii lui Prigojin și militarii Federației Ruse.
Evgheni Prigojin devine din ce în ce mai erfervescent, astfel încât din ce în ce mai mulți analiști din lumea întreagă estimează că acesta vânează chiar poziția lui Vladimir Putin. Dacă lucrurile evoluează astfel, vom avea în curând un război în război. Ceea ce pentru Federația Rusă ar putea fi fatal. Lucrurile însă nu se opresc aici. Situația este și mai complexă.
Au apărut cel puțin două organizații de partizani, „Rusia liberă" și „Corpul voluntarilor", despre care se afirmă că ar fi mai degrabă organizații de tip extremist sau chiar fascist. Ele acționează în diverse zone din teritoriul deținut în mod legitim sau ilegitim de Federația Rusă. Sunt înarmate până în dinți, chiar și cu blindate, și fac ravagii pe unde trec, înfruntând cu multă îndrăzneală armata regulată a Federației Ruse. O a treia grupare de acest fel s-a format deja și în Peninsula Crimeea. Sunt mici războaie în interiorul marelui război, dar atât de virulente, încât pot arunca totul în aer. E imposibil de estimat dacă Vladimir Putin a pierdut sau nu a pierdut controlul. Dar dacă încă nu l-a pierdut, într-un asemenea ritm, mai devreme sau mai târzu, îl va pierde cu siguranță.
Despre unele drone care au lovit în adâncime Federația Rusă, inclusiv Moscova, se știe că provin din Ucraina. Pentru că un site ucrainean a prezentat pur și simplu harta cu obiectivele civile și militare lovite de aceste drone. Despre alte drone, care atacă zi de zi inclusiv Moscova, nu se știe mai nimic. Este un mister cum de aceste drone au putut să zboare deasupra teritoriului Federației Ruse, fără a fi depistate, fără a fi doborâte pe distanțe de sute și sute de kilometri, timp de multe ore, și cum se face că forțele antiaeriene masate în Moscova și în jurul Moscovei nu reușesc cu niciun chip să le doboare în totalitate.
Acest război se desfășoară în chip haotic. Este din ce în ce mai greu de controlat de la Kremlin. Aruncarea în aer a barajului de pe Nipru face pentru o vreme, poate pentru luni de zile, imposibil un asalt ucrainean prin traversarea cursului acestui fluviu. Prin stratul gros de mocirlă, generat de lacul de acumulare revărsat, nu pot fi trecute nici tancurile, nici amfibiile. Astfel încât Ucraina va trebui să schimbe direcția de atac. Ca să o schimbe, trebuie să tatoneze. De aceea, în prezent, atacurile în vederea declanșării marii ofensive se desfășoară simultan în mai multe locuri. Sunt doar atacuri de tatonare. În acest război ciudat, mai mult se vorbește despre marea ofensivă - sau dacă vreți contraofensivă - și până una alta mai puțin se întâmplă ca ea să aibă loc.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.Who are you Mr. Călin Georgescu?
- 4.Demență la vârful NATO!
- 5.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 6.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 7.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 8.Scenariul atomic: va fi invalidat președintele ales Călin Georgescu după modelul Șoșoacă?
- 9.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 10.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu