Un memory stick. Care a fost și nu mai e!
Postat la: 31.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Telenovela Black Cube s-ar putea transforma într-o atomică. Cu o singură condiție. Să existe un răspuns public la două întrebări. Dintre care una e esențială. Cea legată de faimosul memory stick. Pe care afirmă procurorii că îl caută. Și că nu l-ar fi găsit.
Pentru ca întreaga istorie să nu fie cusută cu ață albă - mă refer, desigur, la istoria reală, nu la cea penală -, ar fi nevoie ca ancheta, dacă este făcută profesionist, să dea răspuns la două întrebări. 1. Cine și pentru ce a plătit, cu sume considerabile de bani, serviciile uneia dintre cele mai scumpe societăți de detectivi din lume? 2. Până când au fost sau s-au lăsat prinși iepurașii - și nicidecum actorii principali - de la Black Cube, care sunt informațiile care au intrat în posesia lor? Sunt ele sau nu sunt compromițătoare în ceea ce o privește pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi? Fără a avea un răspuns la cele două întrebări, ancheta DIICOT nu poate fi finalizată. Sau, dacă va fi finalizată, se va transforma într-o comedie.
La prima întrebare, cineva, nu prea știm cine, a încercat un răspuns. Tipic românesc. Și așa am văzut că, pe HotNews, un site extrem de apropiat Laurei Codruța Kovesi, a apărut un fel de dezvăluire. Care, cum a apărut, a și dispărut. Respectiv un pretins contract semnat între grupul Adamescu și Black Cube. Pe o sumă considerabilă de lire sterline. Bani care urmau să fie livrați în tranșe. Cu clauze de performanță. Și cu bonusuri. Acest straniu contract ar fi trebuit să provoace o uriașă explozie. Un om de afaceri condamnat pentru că a încercat să mituiască un magistrat, iată, conform dezvăluirii HotNews, este implicat, direct și la vârf, într-o operațiune care a vizat obținerea de informații compromițătoare despre șeful DNA. În mod straniu, însă, despre acest contract nu s-a mai vorbit.
Peste dezvăluirea HotNews, s-a tras pur și simplu cortina. Oare de ce? O fi înghițit redacția agenției de știri o momeală? Cu undiță cu tot? Și, apoi, să fi descoperit redacția că a fost păcălită? Cum a fost posibil să se lase tăcerea peste acest caz? Este sau nu este documentul un fals? Dacă este un fals, cine și de ce l-a produs? În favoarea cui a funcționat falsul? Ce au intenționat să afle sau să provoace autorii diversiunii? Iar dacă nu este un fals, de ce nu vedem urmările? Cu un asemenea document în mână, un procuror ar putea face minuni. De ce nu am văzut aceste minuni?
A doua enigmă, încă și mai mare, se referă la ceea ce au reușit, până la urmă, să afle detectivii. Detectivii adevărați, nu cei de acoperire. Specialiștii, nu iepurașii. Informațiile obținute de cea mai puternică agenție de detectivi din lume ar trebui să fie extrem de consistente. Și, din toate direcțiile, ni se spune că ele se află plasate pe un memory stick. După care, nu se mai știe nimic. Acest memory stick nu a fost predat autorităților de la București pe parcursul comisiei rogatorii? Așa cum s-a întâmplat cu toate celelalte probe? Dacă această bancă de date nu ar fi fost predată, cum s-ar fi putut ajunge la o înțelegere legală între procurori și detectivii prinși, pentru ca aceștia să scape, în final, cu câteva zile de muncă în folosul comunității israeliene? Probabil în schimbul obligației de a da zăpada, în iarnă, la Tel Aviv. Dacă memory stick-ul nu a fost predat, în mod legal, nu se putea ajunge la o înțelegere. Conform legii, o înțelegere cu procurorii înseamnă să spui și să predai tot. Nu doar o parte.
Dimpotrivă, dacă înțelegerea a avut loc, dacă memory stick-ul a fost predat, atunci de ce îl mai caută procurorii? Sau este doar o perdea de fum? Teoretic, nu poate fi exclusă posibilitatea ca, pe memory stick, să fie informații atât de grave despre Laura Codruța Kovesi, încât ele să fi generat niște negocieri la un nivel foarte înalt. Poate chiar la nivel internațional. Negocieri care durează. Și care s-ar putea solda prin ascunderea adevărului. Sau chiar prin ștergerea probelor. Și, în aceste condiții, ar fi de înțeles de ce nu avem încă un răspuns nici la prima întrebare. Cine sunt oamenii din spatele operațiunii și cât au paltit ei?
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu