ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Un dezastru complet!

Postat la: 28.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

A început a doua jumătate a campaniei electorale, prieteni goldiști, și apar evenimente publice semnificative, desigur tot în lipsa unei dezbateri reale despre problemele cetățenilor și ale viitorilor aleși sau o dezbatere dedicată marilor nevoi de poziționare a României în interiorul UE. Cel mai semnificativ pentru rezultatele alegerilor este tot scandalul generalilor interlopi, unul de natură să incapaciteze potențialul de manipulare și fraudare al acestora, cu victime politice directe, mai ales din rândul ADU = USR + Forța Dreptei + PMP. E limpede că oameni politici dovediți ca aparținând rețelei Statului Paralel, printre care Nicușor Dan, Clotilde Armand, Piedone, mulți alții, vor avea mari probleme pe 9 iunie la locale, efectul scandalului generalilor interlopi afectând și votul la europarlamentare pentru lista ADU, acolo unde tronează printre alții celebrul Vlad Voiculescu, inculpatul în dosarul vaccinurilor de peste 1 miliard de euro.

Presiunea mizelor de campanie se observă, însă, și în dezbaterile TV. Aseară am urmărit pe sărite câteva dintre ele și vă relatez în consecință. Gabi Firea s-a dus în bârlogul lui Nicușor Dan de la UM Digi24, unde s-a confruntat cu un trio inchizitorial: Lili Ruse, Cosmin Prelipceanu și Ion M. Ioniță, trio ce a luat-o la 11 metri pe pesedistă, eludând dezastrul mandatului lui Nicușor Dan în mod total și încercând să vorbească despre orice altceva decât despre București, necazurile cetățenilor, eventuale planuri ale lui Firea. Nu le-a mers, însă; Gabi Firea s-a ținut tare, și-a amintit că a fost totuși o jurnalistă de top și, din punctul meu de vedere, a câștigat confruntarea cu trioul inchizitorial la scor. Eu am rămas însă cu imaginea jalnică a celor trei, ce au apărut cu fălcile încleștate de necaz și cu ochii ieșiți din orbite, acționând în mod disperat ca niște acoperiți în misiune, deghizați fiind doar în jurnaliști.

La RTV a evoluat Piedone, ce a trebuit să-și rărească aparițiile cotidiene la Antena 3, iar în cazul lui am observat că a preferat să-și trateze stresul prăbușirii în sondaje cu licori bahice. Nu a fost doar părerea mea, am primit câteva mesaje de confirmare legat de acest lucru. Nu s-a priceput mai nimic din argumentația lui, de a trebuit în final ca Andreea Crețulescu să iasă ea însăși la tablă pentru clarificări.

Marcel Ciolacu a ajuns tot aseară în fața Ancăi Alexandrescu, la Realitatea, iar fața sa calină, beneficiind și de o tunsoare proaspătă, parcă implora să nu se discute despre subiectul ce a zguduit statul român, anume scandalul generalilor interlopi. Cu partea asta Ciolacu s-a descurcat cumva, deși a apărut cam ca un semi-ilegalist, adică cel ce se ascunde atunci când nu-l caută nimeni, așa a părut. Mai rău a fost pentru el când Anca l-a pus să comenteze poza de ieri, vă amintiți, cea cu Nicu(șor) a lui Iohannis și Kavalec, cea de pe Arena Națională, cu Ciucă și Nicușor Dan împreună la meci, despre care v-am zis ieri că explică strategia lui Iohannis de a rupe PSD de PNL, în scopul cuplării ulterioare cu ADU. La acest capitol, Marcel de la PSD s-a încurcat rău și a inventat o poveste prin care Ciucă ar fi fost atras într-o capcană de către vicleanul Nicușor, fiind forțat cumva să-l accepte lângă el pe scaune în tribună, dar doar pe durata efectuării pozei buclucașe. Cum se zice în folclorul britanic, „povești de adormit copiii surzi englezi". În fine Ciucă, n-a mai zis nimic public ieri, semn că scandalul în coaliție a ajuns la cote de fierbere, dar Ciucă nici nu mai are nevoie, prieteni, de vreo apariție televizată. El este „un ostaș în slujba țării", ce ni se arată din mii de panouri publicitare.

Această campanie, așa cum apare la mijlocul ei, este un dezastru complet, ce sugerează exact ceea ce subliniam ieri, anume că România noastră a ajuns un stat eșuat la vedere.

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea "Ce-i în Gușă, și-n căpușă!", de la GOLD FM)

Cozmin Gușă

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE