Ultimii veniţi, primi serviţi la Palatul Victoria
Postat la: 25.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cum s-a jucat în acest an Liviu Dragnea cu numirea miniştrilor în cabinetul Grindeanu şi Tudose pare un film cu proşti pentru proşti. Întotdeanu se spune că e bine să înveţi din greşeli, aşa că, Dragnea a avut tot timpul grijă să facă destule. Şi prima mare greşeală a fost că a crezut că la Bucureşti poate să facă tot ce vrea aşa cum a procedat la Teleorman.
Practic a mutat Teleormanul la Bucureşti, fapt care a nemulţumit marea masă de pesedişti cu ștate vechi în partid. Dragnea se crede un geniu şi vrea să controleze totul, dar uită ce spunea Einstein: "fiecare dintre noi este un geniu, dar dacă judeci un pește după capacitatea lui de a urca un copac, acel pește o să creadă toată viaţa că e prost". Cam aşa s-a întâmplat şi cu miniştri impuşi de Dragnea în cabinetele Grindeanu şi Tudose. Ministerele cheie dar şi altele extrem de importante au fost încredinţate unor personaje insipide şi incolore care avea și au au vechime în partid doar atât cât stă trenul în gara Ciulniţa.
Ca atare, s-a ajuns ca două ministere foarte importante ale României- Internele şi Dezvoltarea, să fi date pe mâna a două doamne nevinovate- Carmen Dan şi Sevil Shhaideh, care au intrat în PSD în 2016. Cam la fel au stat lucrurile şi la Ministerul Transporturilor, unde a fost paraşutat Răzvan Cuc, care, prin 2012 şi 2013, înjură de mama focului PSD-ul din balconul PP-DD. Şi actualul ministru PSD al Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, era mare fan PDL în guvernară Boc. Alte două ministere cheie- Finanţele şi Justiţia, sunt pe mâna unor aşa zişi profesionişti tehnocraţi garantaţi de PSD, de PNL si cine mai știe- Ionuţ Mişa şi Tudorel Toader. Nici de Lucian Romaşcanu nu se ştia în PSD până la alegerile din 2016, când a ajuns senator de Buzău ca urmare a faptului că este prieten la cataramă cu vicepremierul fără portofoliu Marcel Ciolacu, şi, din această cumetrie, e acum chiar ministrul Culturii.
De asemenea, ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Pastarnac, a fost între 2006 şi 2011, ambasadorul României în Cipru, iar din septembrie 2013 a ajuns ambasadorul României în Israel. Nu ştiu câţi din PSD ştiau de Andreea Pastarnac până când Dragnea a impus-o în cabinetul Grindeanu şi apoi Tudose? O situaţie mai aparte a fost şi este la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, unde în cabinetul Grindeanu a fost impus de Dragnea olteanul tehnocrat Florin Jianu, dar care, după o săptămâna, a demisionat. Adică tot acel specialist Jianu demis, pe repede înainte, şi de Ponta.
În locul lui Jianu a fost impus oportunistul Alexandru Petrescu, iar acum Dragnea l-a teleportat ca ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat pe expertul în sport Ilan Laufer care a intrat în PSD acum vreo săptămână. Prin aceste mişcări, Dragnea a reuşit să transforme PSD-ul într-un butoi cu pulbere, neînţelegând că Guvernul României nu este Consiliul Judeţan Teleorman. Dar aşa se întâmplă când un lider politic ca Dragnea se crede Dumnezeul politicii româneşti, neştiind că diferenţa dintre stupiditate şi geniu este că geniul îşi are limitele!
Ion Teleanu
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu