UDMR, manevra lui Dragnea de azi...
Postat la: 19.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Ungurii, matematica, moțiunea de cenzură împotriva matematicianului, alegerile anticipate și căderea PSD - sau cum a dat-o Dragnea cu oiștea-n gard. Însuși Ion Iliescu, șandramaua bolșevică, "onoarea" PSD, a pus mâna pe telefon pentru a-l chestiona pe Grindeanu, îngrijorat că i se duce la val creația, tocmai când e pe cale să înfunde pușcăria, deci să devină ilegalist (și) al PSD, nu doar al PCR.
Știrea zilei de azi vine via TVR, ce confirmă zvonurile circulate ieri despre noua legătură amoroasă, gen amor scrofulos de bordel, UDMR - PSD Dragnea. "Liviu Dragnea va avea o întâlnire cu lideri ai UDMR și vor discuta din nou despre posibilitatea ca acest partid să-i susțină la moțiunea de cenzură. Potrivit informațiilor noastre, UDMR ar urma să-i susțină și ar urma chiar să facă parte din viitorul guvern". De fapt, dacă ne reamintim un material publicat pe 31 mai 2017 vedem că aranjamentele cu UDMR erau deja combinate de "patrioticii" pesediști - Călin Popescu-Tăriceanu, cunoscut pentru relația sa aparte cu Rudaș Erno, fostul șef al agenturii AVO - serviciile secrete maghiare din România - a declarat, într-un interviu pentru Agerpres, că a discutat cu Liviu Dragnea şi că nu exclude nici el intrarea UDMR la guvernare. "Tăriceanu, despre intrarea UDMR la guvernare: Nici eu nu o exclud"
Nu e nevoie să ai o diplomă în matematici și astrologie ca să-ți dai seama că cifrele nu se potrivesc și astrele nu prea se mai aliniază în favoarea lui Dragnea. Nu i-a priit deloc vizita la Trump, la paranghelia post electorală, de atunci a pus partidul în cap. Sau, mai e și varianta că Dragnea, fost pedelist și mâna stângă a lui Băsescu, mulți ani, dinamitează conștient rezultatul electoral al PSD. Dacă Dragnea trădează sau nu partidul nici nu mai contează până una alta îl trădează cifrele. Moţiunea de cenzură a lui Dragnea împotriva PSD va fi votata miercuri, la ora 11:00. Dragnea promite un "vot masiv", deşi a strâns doar 222 de semnături. Este clar acum de unde a plecat zvonul cu aducerea la guvernare a UDMR, Dragnea are nevoie ca de aer de votul UDMR şi de cele 17 voturi ale minorităţilor.
La începutul anului UDMR se pronunța astfel, pe tema unei moțiuni de cenzură împotriva lui Grindeanu: "Kelemen Hunor a declarat că deputaţii şi senatorii UDMR se vor abţine la vot. (...) Astăzi, după toate greşelile Guvernului, dar necunoscând ce ar dori să facă iniţiatorii acestei moţiuni de cenzură (PNL şi USR) dacă Guvernul ar cădea, nu se poate vota cu conştiinţa împăcată nici împotriva moţiunii, dar nici în favoarea e. Pentru noi însă, în acest moment, preocuparea esenţială nu este soarta Guvernului Grindeanu, dilema noastră nu este dacă acest Guvern, la nici două luni de la alegerile parlamentare, mai are majoritate sau nu." Reamintim momentul moțiunii de cenzură pentru căderea Guvernului Grindeanu. Rezultate vot în Parlament: 432 prezenți, 33 voturi anulate, 161" pentru", 8" împotrivă". Moţiunea de cenzură trebuia să întrunească voturile a 233 de parlamentari. Moțiunea de cenzură a picat în Parlament, la data de 08 feb 2017.
Să vedem acum cum stau lucrurile: În Camera Deputaților și Senatul PSD are 221 de parlamentari, iar ALDE 26 de parlamentari, în total 247 de aleși care fac parte din coaliția de guvernare. Teoretic, 233 de voturi sunt suficiente pentru a-l debarca pe Sorin Grindeanu. Totuși, doar 222 de parlamentari PSD și ALDE au semnat moțiunea de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu. Mai lipsesc 11 iar Victor Ponta a spus că a convins cel puțin 14 parlamentari să voteze împotriva moțiunii. În ceea ce privește partidele din afara arcului guvernamental, PNL numără 98 de parlamentari, USR - 43, UDMR - 30, PMP - 26, minoritățile-17, iar 3 parlamentari sunt neafiliați. PNL, USR şi PMP au împreună 168 de senatori şi deputaţi, de unde PSD ar putea să mai cumpere vreo câțiva, deja au ciordit unu de la PMP, cu siguranță mai au câțiva pe lista de cumpărături. Până la această oră PNL, USR şi PMP au anunţat că nu vor vota moţiunea.
PNL a anunţat, prin vocea noului președinte Ludovic Orban, că nu va participa la „mascarada făcută de PSD. Niciun liberal nu va veni la vot". „USR nu va participa la votul pentru moțiunea de cenzură. Este un circ care s-a produs între două găști, între Dragnea și Grindeanu. E o bătălie între hoți și incompetenți și noi nu vrem să participăm la această luptă a lor", a declarat Elek Levente, președinte interimar USR. Din partea PMP, preşedintele Traian Băsescu a anunţat în repetate rânduri că partidul nu va susţine moţiunea. Așadar mai mult ca oricând sunt vitale pentru Dragnea cele 47 de voturi ale minoritarilor de serviciu - (30 de la UDMR şi 17 deputaţi ai minorităţilor) - ele pot înclina decisiv balanţa în favoarea oricărei tabere, iar maghiarii au anunţat că îşi vor face publică opţiunea doar în ziua votului. Care o fi mercurialul pe cap de parlamentar în viu?
În realitate, în afara unui moment ca acesta, al unei moțiuni de cenzură, parlamentari sunt relativ inutili deoarece de mulți ani de zile Parlamentul nu legiferează - legiferarea se face în altă parte, la Guvern - prin asumare, prin OUG, ocolitor, de regulă ordonanţe de urgenţă croite pentru clientela politică. Formal există Parlament, se organizează alegeri, dar legislativul rămâne o formă fără fond, ce votează de exemplu cifrele bugetului dar execuția să ține tot de Guvern ca dovadă anul trecut s-a marcat o execuţie catastrofală, fără investiţii, fără dezvoltare, şi cu banii rămaşi în trezorerie, de la Sănătate şi Educaţie şi până la Cultură şi Infrastructură mare.
În paralel, banii se scurg și sunt drenați către buzunarele celor ce asigură de fapt perpetuarea Sistemului, din care o parte infimă sunt prinși - DNA are în lucru 2.700 de dosare de abuz în serviciu, în afară de ceea ce este deja în instanţă, condamnaţi, cifra este mai mare decât suma tuturor dosarelor de abuz în serviciu ajunse în instanțele din toate statele UE. Suntem în topul UE la analfabetism și ciordeală, atât deocamdată. Pentru prima oară am depășit și Bulgaria, potrivit datelor unui eurobarometru de acum câțiva ani, la analfabetism, la nespălatul pe dinți și la ștersul la cur cu coceanul, în fundul curții - 44 la sută dintre români încă mai folosesc acest gen de dispozitiv, căcăstoarea - deși 10 milioane sunt toată ziua pe net, pe FB, probabil folosesc mausul cu aceeași mână cu care se șterg.
Plus - cam trei telefoane pe cap de locuitor, o bună parte smartfonuri, cu mult mai smart decât utilizatorii. În mare parte aceștia sunt votanții tradiționali ai PSD. Cei 18 la sută, minoritatea care dictează majorității românilor. Cel mai mare partid din România este de fapt PLM, Partidul Lehamitei și al Muii. Poate cândva chiar va veni rândul pelemiștilor. Până una alta îi sună ceasul lui Dragnea.
Liviu Dragnea despre moțiunea de cenzură împotriva lui Grindeanu: "Lăsaţi Guvernul să guverneze. Lăsaţi această moţiune politicianistă, ipocrită, inutilă ci să ne concentrăm pentru a da României o legislaţie clară şi dreaptă. Cui ajută alimentarea acestei stări de ură? Ajută România, ajută românilor, ajută democraţiei sau ajută altora? Acest Guvern vrea să guverneze, oamenii l-au votat pentru a guverna. Nu vă puteţi ridica împotriva interesului românilor. Prin ceea ce faceţi puteţi contribui la creşterea tensiunii sociale, la dezbinarea acestei ţări. Această moţiune nu ajută deloc România."
Sorin Grindeanu explică variabilele situației de acum, matematic: "Dacă moţiunea de cenzură ar trece, am ajunge la mâna lui Iohannis.. Dacă moţiunea trece, vom vedea consultări la Cotroceni şi înseamnă că am dus noi, membrii PSD, toată munca în mâinile şi în decizia lui Klaus Iohannis. În momentul în care moţiunea trece, exista riscul să nu mai formeze majoritatea. Am spus asta în CEX. Vreau să fie conştienţi toţi colegii mei ca fiecare bilă pe care o vor băga în urnă în favoarea moţiunii înseamnă mai puţină putere pentru PSD şi mai multă pentru Iohannis. Nu este prima dată când s-ar întâmpla asta. În 2015, PSD a mers la Cotroceni cu propunerea Liviu Voinea. Nu a fost acceptată. A fost Ciolos. În 2016, PSD a fost cu Sevil Shhaideh, n-a reuşit. Prin urmare, exista toate motivele să cred că acest lucru s-ar întâmpla din nou. Exista riscul, deloc dorit, să ajungem la alegeri anticipate. În acel moment, toată munca sutelor de mii de membri PSD de anul trecut, pentru câştigarea alegerilor, va fi pierdută."
...aș completa, cu siguranță la anticipate un PSD rupt în două, nu va mai lua scorul pe care l-a avut, poate se răzbună matematica pe ei și-i scoate complet din istorie, cum s-a petrecut cu PNTCD, nimicit de Umil Constantinescu, caricatura lui Cuza. Dacă din nou UDMR va susține PSD, ca de atâtea ori până acum, măcar vom avea un tablou clar, definitiv conturat, cu privire la alianța ticăloșită a dușmaniilor României. Și, cu siguranță, de la un astfel de moment încolo, pentru sforăitorii noștri "naționaliști"cu costumașe tradiționale populare, se va ivi posibilitatea rară să o facă pe figuranții și cu costumație populară maghiară, o să li se potrivească grozav bentițele tricolore maghiare și pălăriuțele alea cu pene de fazani, că doar asta sunt și ei, niște fazani bălțați cu damf mafioso evreiesc via Remus Truică, Patronu lor spiritual.
Spre readucere aminte, un material scris cu ani în urmă despre relația specială Dragnea - UDMR: "Liviu Dragnea - agentul UDMR din Guvernul Ponta": "Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, condus de celălalt vicepremier cu mare amor pentru unguri, Liviu Dragnea, a dat publicității proiectul de lege prin care urmează să fie stabilită metodologia de aprobare, arborare și folosire a steagurilor unităților administrativ teritoriale. Proiectul lui Liviu Dragnea constituie un nou pas pentru oficializarea limbii maghiare ca limbă oficială de stat în Transilvania. Potrivit acestui proiect de lege, unitățile administrativ teritoriale pot avea steaguri proprii ce pot fi arborate la sediile primăriilor, consiliilor județene precum și la instituțiile publice aflate sub autoritatea, în subordinea, în coordonarea acestora.
Proiectul de lege prevede și faptul că pe steagurile respective nu pot fi reproduse decât steme ale unităților administrativ teritoriale aprobate conform legii, iar în unitățile administrativ teritoriale în care cetățenii aparținând minorităților naționale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, denumirea va fi trecută și în limba minorităților naționale respective. Cu alte cuvinte, aceste steaguri vor putea fi inscripționate și în limba maghiară.Proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea este unul cu dedicație pentru UDMR și are menirea de a legifera arborarea steagului secuiesc pe clădirile publice ale statului român.
UDMR-ul, ca și PRM-ul, a servit necontenit cartelului roșu, iar șobolanul rozaliu, Viorel Hrebenciuc, a fost principalul „negociator "cu colegii săi unguri, cărora le-a acordat până la sațietate tot ce le-au dorit mușchii lor, cu delegație direct de la Ion Iliescu. Dragnea va oficializa arborarea steagului secuiesc și va face un nou pas către oficializarea limbii maghiare ca și limbă oficială de stat în județele din Transilvania controlate de UDMR, în condițiile în care aceste steaguri vor fi inscipționate și în limba maghiară. Liviu Dragnea rupe cadrul legal existent în acest moment și legiferează o ilegalitate pentru a asigura sprijnul UDMR pentru PSD."
George Roncea
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu