Ușor cu Dragnea pe scări
Postat la: 12.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Referendumul a trecut. Poporul, mai degrabă decât să-şi bată capul cu familia tradiţională, a ales grătarul cu pastramă, cârnaţi de oaie, pocalele cu must, nunţile, botezurile şi cumetriile. Aşa că s-a ales praful de actul democratic. Dar, deşi consultarea populară a trecut pe nesimţite, aberaţiile şi tâmpeniile pe marginea ei continuă să fie rostite pe toate canalele mass-media. Specialişti de toate genurile, analişti mai mult sau mai puţin convingători, politicieni care au întrezărit în referendum o oportunitate de a ieşi în faţă, năvălesc să debiteze imbecilităţi, care de care mai năstruşnice.
Am auzit că a fost referendumul lui Dragnea. Adică, întrebarea era o capcană, în care onor poporul român ar fi căzut, votând eliberarea lui Dragnea, sau ştergerea condamnărilor, sau altele asemenea în legătură cu tribunalul. Nimeni însă nu a reuşit să-mi explice ce se va întâmpla acum cu Dragnea, pentru că a pierdut referendumul. Adică, ce va păţi? Şi, mai ales, nu mi-a explicat nimeni ce legătură este între dosarele lui Dragnea şi familia formată din bărbat şi femeie. A vrut cineva să-l ia de nevastă pe şeful PSD şi nu a putut fără o validare din partea unui referendum?
Am mai auzit aberaţia că nu ar fi trebuit să se organizeze consultarea cetăţenilor, pentru că au fost bani aruncaţi pe fereastră. Culmea este că asta o spun unii care se cred foarte democraţi. Păi, stimaţi democraţi, dacă trei milioane de oameni, cetăţeni români, cer organizarea unui referendum pe orice temă cred ei, guvernul, indiferent care ar fi el, trebuie să-l organizeze. Are obligaţia. Aşa este în democraţie. Iar părerea unuia sau altuia, cum că este prea scump sau inutil, este nulă în faţa majorităţii.
Deşi nu a fost o iniţiativă politică la baza consultării populare, partidele încearcă să tragă foloase de pe urma ei. Se acreditează ideea că PSD-ul a pierdut. Dar nimeni nu spune ce a pierdut. Şi PNL-ul a pierdut, dar tot fără a se preciza ce. O bălmăjeală totală a fost şi în ceea ce priveşte atitudinea principalelor partide faţă de referendum. PSD a vrut şi nu prea, pentru că socialiştii europeni susţin crâncen familia homosexuală. PNL-ul, de dreapta, firesc ar fi fost să susţină referendumul, adică familia tradiţională. Aici bălmăjeala este şi mai mare. Au lăsat la latitunea fiecărui membru să voteze. Pare că toată lumea a pierdut sâmbătă şi duminică. Şi totuşi, eu cred că există un câştigător. Un câştigător important. Care a câştigat încă de sâmbătă dimineaţa, de când a început votarea. Este vorba, nu o să vă vină să credeţi, despre noi, oamenii de rând.
Să explic. Acest referendum este primul care se organizează în urma unei iniţiative cetăţeneşti. Adică a noastră, a oamenilor de rând. Eu cred că de sâmbătă dimineaţă, politicienii, aleşi sau nunmiţi, trebuie să se teamă. Să se teamă că nu mai pot să împărăţească ei România după bunul plac, fără să-i tragă nimeni la răspundere. Nu mai pot să ne mintă la alegeri, pentru ca apoi să ridice din umeri când îi întrebăm de ce nu au făcut ce au promis, ştiind că nu li se poate întâmpla nimic. Ei bine, li se poate. Poate exista o iniţiativă cetăţenească pe teme grave. Cum ar fi să resetăm întreaga clasă politică şi toţi cei care au condus până acum ţara spre dezastru să plece acasă. Sau limitarea numărului de mandate. Sau limitarea numărului de parlamentari. Sau interzicerea la candidatură a celor condamnaţi penal. Acum nu a fost cvorum. Data viitoare, la următoarea iniţiativă a noastră, a celor de rând, s-ar putea să fie. Iar consecinţele să devină catastrofale pentru ei.
Şi pentru că a venit vorba de Liviu Dragnea, sunt mai mult decât curios cine o să-i ia locul. Nu, nu în fruntea PSD-ului, asta chiar nu mă interesează. Ci, cine o să-i ia locul ca mijloc de manipulare. Pentru că despre manipulare este vorba. O manipulare simplă, rudimentară, dar extrem de eficientă. Abaterea atenţiei publicului de la lucrurile grave, cu adevărat importante, orientând-o spre cancanuri de doi lei.
Dragnea este un personaj profund detestabil, din toate punctele de vedere. Pe care parte l-ai lua, are o hibă. Că e vorba de statul paralel, împotriva căruia luptă din greu, apar imediat fotografii cu el clefăind şorici alături de statul paralel pe care îl combate. Că e vorba despre averi imposibil de justificat, apar imagini cu domeniul de la Alexandria. Că e vorba de familie, este ultimul exemplu de bun familist pe care îl poţi da. Inclusiv aşa-zişii susţinători ai lui nu sunt decât nişte lichele asemănătoare lui, care îi stau alături doar pentru că mai obţin câte un avantaj material. În clipa în care se Dragnea se duce, vor fi primii care-i vor sări la gât. Primii care vor striga că a fost un dictator care a dus ţara şi PSD-ul de râpă.
Eu cred însă că Dragnea nu este de capul lui. A fost scos în faţă. Pentru că un personaj cu asemena „calităţi", detestat de public, va fi mereu în atenţie. Şi uite aşa, ni s-a dat de rumegat Dragnea, cu dosarele lui, cu referendumul lui, cu nunta fiului lui, cu noua iubită, cu pesta porcină, cu ce vreţi şi cu ce nu vreţi. Totul, amplificat de echipa de zgomote, contestatrii care au grijă să sublinieze fiecare dintre aceste evenimente. Iar noi tocăm la Dragnea şi în spate se discută aprins despre gazele din Marea Neagră. Şi despre alte bogăţii ale României, care sunt pe cale să ia drumul la alţii. Aţi auzit vreo dezbatere publică pe tema gazelor? Nici vorbă. Poate că ar fi o bună temă de referendum, ce să facem cu ele. Pentru că acele gaze sunt proprietatea fiecărui cetăţean al României.
Cine este în spatele acestui personaj fabricat? Să ţinem cont că în problema gazelor, Liviu Dragnea „trage" cu „Gazprom". Poate că îi iubeşte pentru că sunt sponsori la Uefa Champions League şi-i place fotbalul. Problema în continuare este să identificăm pe cine au pregătit să ni-l dea la tocat şi rumegat în locul lui Dragnea, pentru că este clar că i s-a apropiat funia de par. Se încearcă resuscitarea Elenei Udrea. Dar pare să fie prea puţin. Aşa că aştept să văd cine va fi scos în faţă în locul lui Liviu. Nu am nici o grijă. Lichele detestabile se găsesc la tot pasul.
Sorin Ovidiu Balan
ULTIMA ORA
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu