Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Litoralul românesc e în derivă!

Postat la: 28.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De cateva zile bune studiez „starea nației" pe litoral, destinația de vară a românilor! Dincolo de faptul ca totul este într-o degringolada, turiștii par să nu lipsească din stațiuni! Si totuși mă întreb ce fac autoritățile?!

Unde este promovarea turismului românesc atât la nivel local cât și la nivel central? Nicio destinatie turistică din lume nu poate fi viabila fara sprijinul autorităților! Numai la noi totul este lăsat pe spatele industriei (in limbaj de specialitate), adica HOTELIERI, respectiv HORECA si MICI COMERCIANȚI ! Am vazut plaja redefinită pe fonduri europene și vă pot spune ca din hotel (planul 1 de la faleza și până la primul rând de șezlonguri de lângă mare) sunt exact 630 m... pentru sport este varianta ideală, însă pentru mersul la plaja este deja mult prea mult... si ne mai miram că e pustie plaja!â

Taxa de parcare este de 90 de lei/24 ore (de astazi cica se ieftinește)... Mamaia este în derivă, parcă prăfuită de vreme si vremuri... nu care alegorice, nu show-uri de moda, nu de vedete, nu sunt spectacole... într-un cuvânt: NIMIC! Pai mai oameni buni la ce să vina turiștii, ce să vadă sau cum să se distreze? Mamaia nu este o stațiune de tratamente gerontologice. Nu ca ar fi rău, dar nu exista nicio baza de tratament, niciun SPA, ori un Aquapark adaptat zilelor noastre... NIMIC.

Am ajuns la NEPTUN într-o seara, de altfel cam îndoită, dar ce sa vezi? Din ruina aceea de "AMFITEATRU" parcă "inelul arabelei" a facut o magie si totul a prins viață, agitație, lume multă, spectacol muzică, restaurante si ce să vezi, chiar și niște "care alegorice" care au adunat câteva mii de oameni. Așadar SE POATE!

Mă tot gândesc ca autoritățile au prevăzut și bani de promovare în buget, dar oare cum i-au cheltuit? Ministerul TURISMULUI la câte târguri tematice a participat, respectiv la câte am fost țara partenera, câte agenții/asociații profesionale au invitat sa promoveze TURISMUL ROMÂNESC? Cum s-au gândit să sprijine industria rămasă fara turiști? Au inițiat un comitet interministerial ca sa pună in discuție măsuri prin care sa ajute hotelierii?

Simona Man

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE