Tigroaicele, cu botul pe labe!
Postat la: 18.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
După părerea mea, titlul pleacă la Cluj, dacă nu cumva e deja plecat, în urma victoriei CFR-ului acasă la Astra. Scriind duminică seară, nu știam ce va face FCSB-ul luni, la Craiova, dar numai un miracol putea să-i aducă victoria, care i-ar mai lăsa speranțe la câștigarea campionatului. Dar, cum nu cred în miracole, mai ales după rușinea lui Dică de la Iași, rămâne cum am vorbit, când vă explicam deunăzi, în detaliu, de ce și cum se va duce titlul hăt,pe Someș. Iar cu asta, basta, cu toți banii băgați de Becali în ceea ce părea să fie lotul cel mai valoros din Liga I și care se cam duc pe apa sâmbetei. Aleluia!...
Să trecem însă și la alte alea de prin sport. Ne-a dezamăgit profund chiar și Simona Halep, umilită pur și simplu la Madrid de Karolina Pliskova, cea care nu o mai bătuse niciodată în circuitul WTA. Văd totuși că acum, când începe turneul de la Roma, Simona recunoaște că, deși e conștientă că nu reușește "cel mai bun tenis al ei", nu încetează să spere că va câștiga un Grand Slam. Și noi sperăm, dar adevărul e că ni s-au lungit urechile de când tot așteptăm minunea asta.
Cum am crezut și că handbalistele de la CSM, ajunse iar în "Final Four"-ul de la Budapesta, vor rupe norii, după zarva făcută în jurul calificării lor, la capătul unui sezon în care s-a jucat la mai mare în salariile boierești plătite pentru rămânerea Bellei Gullden și venirea Cristinei Neagu, ca și a antrenoarei Helle Thomsen, înlocuită la potou cu Per Johansson! Rezultatul - o nouă mamă de bătaie pe care ne-a tras-o Gyorul și același amărât loc trei din patru, obținut printr-o victorie la limită (31-30) în fața rusoaicelor de la Rostov. Altfel spus, exact ca în "Final Four"-ul de anul trecut, de unde concluzia fără echivoc că generoasa Primărie a Capitalei a cheltuit bani grei ca să-și vadă echipa încremenită pe același loc, chipurile medaliată cu bronz. Aici se cuvine precizarea că medaliile decernate la Budapesta nu sunt de aur, argint și bronz, ci toate la fel, marcând doar participarea la "Final Four", unde trofeul e unul singur - Cupa Campionilor, atribuită formaţiei câștigătoare a finalei! Acestea fiind zise, rezultă că unicul câștig al "tigroaicelor" rămâne titlul de golgheteră a competiției, cucerit de Cristina Neagu, dar care ne-a costat fix 265.000 de euro, salariul handbalistei pentru anul în curs, ceea ce constituie cel mai mare venit lunar al unui bugetar din ţara noastră! Drept urmare, Neagu a declarat după rateul de la Budapesta:"Din păcate, la noi, în România, din victorie se face nuntă și din înfrângere se face înmormântare..."
Pentru acești bani "de înmormântare" nu e responsabilă Primăria Capitalei, nici Gabriela Szabo, directorul general al CSM, ci președintele secției de handbal a clubului, Bogdan Vasiliu. El face și desface totul, el aduce jucătoare și schimbă antrenorii ca pe şosete, el negociază contractele și tot el ar trebui să dea socoteală acum, măcar cu o demisie, deşi cred că a venit momentul să fie demis. Mai ales că a și declarat la finele turneului de la Budapesta că e pregătit să aducă noi "jucătoare balcanice"și alt antrenor străin "care să le înțeleagă" pe fete. Părerea mea e că la cârma viitoarelor "tigroaice" ar cam fi timpul să se reinstaleze un antrenor român, situație în care ar avea loc în echipă și mai multe sportive din generația tânără și dovedit valoroasă a handbalului nostru. Iar dovada cea mai concludentă este superba victorie în Cupa EHF obținută de elevele lui Bogdan Burcea, de la CSM Craiova, cu salarii infinit mai modeste decât ale bucureștencelor și un buget incomparabil cu cel al CSM.
Și să nu-mi spună nimeni că o Cupă EHF cucerită înseamnă mai puțin decât o teoretică medalie de bronz în "Final Four", fiind cert că oltencele au triumfat, în timp ce tigroaicele au fost puse...cu botul pe labe!
Horia Alexandrescu
(preluat din România literară)
ULTIMA ORA
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu